DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
ALTIN
2.310,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

DOĞAL DİŞLERE EN İYİ ALTERNATİF: İMPLANT

DOĞAL DİŞLERE EN İYİ ALTERNATİF: İMPLANT

SAĞLAM DİŞLERİ KORUYAN YÖNTEM: İMPLANT

Hem fiziksel hem de ruh sağlığını olumsuz etkileyen diş kayıplarında uygulanan implant yöntemi, ağız sağlığı açısından pek çok avantaj sağlıyor. İmplantlar, tek bir diş ve birden fazla diş eksikliğinde rahatlıkla uygulanabiliyor. Sağlam dişin çekilmesine gerek kalmıyor ve doğal dişlere en iyi alternatif oluyor. İmplant sayesinde yiyecekler sıkıntısız çiğnenerek yenilebiliyor. Tat alma sorunu ve mide bulantısı gibi sorunlar yaşanmıyor.
Türkiye İş Bankası iştiraki Bayındır Sağlık Grubu Fenerbahçe Diş Kliniği’nden Dr. Dt. Demir Temuçin implant tedavisi için diş hekimliğinde çığır açan, ağız sağlığı açısından hem hasta hem de hekime pek çok avantaj sağlayan implant tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dr. Dt. Temuçin “Çürükler, ağrıyan dişler, diş eti problemleri, kanamalar, kısacası ağız sağlığıyla ilgili ortaya çıkan sorunlar kişinin hayat kalitesini düşürüyor. Özellikle diş kayıpları sadece fiziksel sağlığı değil, psikolojiyi de aynı şekilde olumsuz etkiliyor. Diş protezleri ve implantları sayesinde kaybedilen dişler geri kazanılmış oluyor. Olumsuz tabloyu artıya çeviriyor“ dedi. Konu ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti.

“Doğru yöntem ise doktor tarafından belirlenmeli. İmplantın avantajları protezlere nazaran daha fazla. Diş hekimliğinde çığır açan bir gelişme olan implant, gerek hasta gerek hekim açısından çok daha rahatlatıcı bir yöntem. Diş kayıplarında son yıllarda en çok tercih edilen çözüm yöntemi olan implantlar, titanyumdan imal ediliyor ve diş köklerine en benzer aparatlardır. Kemik içerisinde yapılan uygulama sayesinde implant diğer dişlerden farksız bir şekle dönüşüyor.”

İMPLANT DİŞLERİNİN ARTILARI

İmplantlar, tek bir diş için de birden fazla diş eksikliğinde de rahatlıkla uygulanabiliyor.
İmplant sayesinde, yediğiniz yiyecekleri sıkıntısız yiyebiliyor, daha iyi çiğneyebiliyorsunuz.
Tat alma sorunu ve mide bulantısı gibi sorunlar da yaşanmıyor.
Diş implantları, genellikle lokal anestezi altında uygulandığı için ağrı hissedilmiyor.
Estetik olarak da kullanım rahatlığı bulunuyor.
Basit bir diş çekimi niteliğindeki operasyon, yaklaşık 7 dakika sürüyor. İmplant uygulamasında yüzde 98’e varan başarı sağlanıyor.
Protezlerin birçok farklı çeşidi bulunuyor. Örneğin; ‘köprü’ denilen, fiks sabit protezler var. Bu uygulamada, iki sağlam diş kesilmiş oluyor. Diş yoksa ya da arka tarafta köprü yapılacak durum mevcut değilse hareketli denilen protezlere yapılıyor. Yan dişlere uygulama gereği olmadığı için implant sağlam dişleri de korumaya destek oluyor.
KİMLERE UYGULANAMAZ?
İmplant, kemik yapısı uygun olmayanlara uygulanamıyor. Ayrıca kemik hastalıkları ve kontrol edilemeyen şeker hastalıklarında uygulamada problem çıkabiliyor. Bu tip durumları, hastanın genel sistemik durumunu belirleyen hastalıkları iyi değerlendirmek çok önemli. Ayrıca 18 yaşından önce de kemik gelişimi henüz tamamlanmamış olduğu için uygulanamıyor. Ancak bazı diş sorunlarında ve ortodontik apareyler takıldığı zaman, destek almak için belli kemik bölgerinde geçici süreyle implantlar kullanılabiliyor, bunlar sonra çıkarılıyor.

1485504073_Fenerbah__e_Di___klini__i_Sn.Dr.Dt.Demir_Temu__in

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.