DOLAR
32,5964
EURO
34,7967
ALTIN
2.494,72
BIST
9.462,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

DOĞA AMAÇLI EĞİTİM PROJESİ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

DOĞA AMAÇLI EĞİTİM PROJESİ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Güzel ilçemiz her yönüyle akademik çevreler tarafından ilgi odağı olmaya devam ediyor. İlçemizin tarihi dokusu, geleneksel Osmaneli konaklarımızın mimari yapısı, ilçemizin doğal yapısı ve sahip olduğu flora ve faunası akademik camia tarafından araştırma ve inceleme altına alınıyor.

TÜBİTAK hibeli İstanbul Ticaret Üniversitesi projesi olan Belediyemiz katkılarıyla hayata geçirilen Doğa Amaçlı Eğitim Projesinin ilk etabı 22-29 Temmuz 2015 tarihleri arasında ilçemizde başlamıştı.

Amacı hedef kitlenin doğayla buluşmalarına, doğanın dilini anlamalarına ve doğa eğitimi konusunda formasyon kazanmalarına katkıda bulunmak ve dolayısıyla çevre ve doğa konularında toplumsal duyarlılığın artmasını sağlamak olan bu projeye Osmaneli Belediyesi, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Şube Müdürlüğü, Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü, Bilecik Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Yabani Hayat Derneği ve İstanbul Ticaret Odası destek sağlamıştır.

Başlatılan bu projenin ikinci etabı 28 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında yine ilçemizde devam edecektir. Proje Koordinatörlüğünü Prof. Dr. İdris OĞURLU’nun yapacağı çalışmalarla 50 akademisyenin katılımıyla Osmaneli’nin doğa yapısı incelemeye alınacak. Çalışmalar sonucunda Osmaneli Doğa yapısı bir kitapçık halinde yayınlanacak.

Belediye Başkanı YMM Münür ŞAHİN, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin İlçemize olan ilgisinden dolayı oldukça memnun olduğunu dile getirdi. İlçemiz ile ilgili hazırladıkları iki tanıtım kitapçığının yakında yayınlanacak olmasından, Osmaneli’nin tarihi evlerini, sokak yapısını, doğasını, kentsel planlamasını esas alan çalışmalarından dolayı kendilerine İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Akademisyenlerine teşekkür etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.