DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna’nın 19 Mayıs Mesajı

20. yüzyılın başında Türk Tarihi’nin belki de en buhranlı günlerinin yaşandığı bir dönemde, Türk Milletinin bağımsızlık aşkını, vatan sathına yaymak üzere 19 Mayıs 1919 ‘da Samsun’a çıkılmış Amasya’da Erzurum’da, Sivas’ta yapılan planlarla milli mücadele bütün Anadolu’ya yayılmıştır.
İşte 19 Mayıs 1919, Milletimizin onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının temel taşı olmuştur. 19 Mayıs Samsun’dan çizilmeye başlanarak vatan sathının her yanına yayılan hürriyeti ikame ve idame projesidir.

Tüm olumsuzluklara rağmen bu necip millet tarafından verilen mücadele sonucunda büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, siz gençlerimize emanet edilmiştir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak yine siz gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Bu uzun ve kutlu yolda heybenizde azığınız milli ve manevi değerlerimiz ile güçlü Türkiye için çalışma azim ve fedakârlığınız olacaktır.

Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girme idealimiz siz gençlerimizle gerçekleşecektir. Gençlerimize düşen en büyük görev ise bu kutsal vatan topraklarını tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Kendinizi gelişmeye, yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektiği niteliklere sahip gençler olarak yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmalısınız.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, hepinize selam ve sevgilerimi sunuyorum.

 

Selim Tuna

Dodurga Belediye Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.