DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna’nın 10 Kasım Mesajı

Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna’nın 10 Kasım Mesajı. Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında: Yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük komutan, eşsiz devlet adamı ATATÜRK’ü aramızdan ayrılışının 84. yılında sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak özlemle anıyoruz.

ATATÜRK tarih boyunca yetişen en büyük önderlerden birisidir. Hayatını Türk Milleti ve onun bağımsızlığına adamış, milli birliğimizin, bağımsızlığımızın, çağdaşlık ve aydınlanmanın simgesi olmuş, üstün nitelikleri, kişiliği ve düşünceleri ile yaşadığı çağa damgasını vurmuştur.

ATATÜRK, yok edilmek istenen Türk Milletini, eşsiz dehası, azim ve kararlılığı ile ayağa kaldırmış, başarıyla çıktığı kurtuluş mücadelesi sonrasında, yeni bir devlet kurmuş, gerçekleştirdiği yeniliklerle Milletimize demokratik bir cumhuriyet ve aydınlık yarınlar armağan ederek, çağdaş Türkiye’nin yolunu açmıştır.

Bir milletin yeryüzünde var olma çabasının eşsiz timsali ve mazlum milletlerin rehberi olarak tarihe yazılan Milli mücadelemiz ve devamında Cumhuriyet’e uzanan süreç, çağın gereklerini ve gerçekliğini en iyi şekilde algılayarak, Türk Milletini layık olduğu yönetim ve yaşam biçimine kavuşturan Büyük Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün eseridir. Türkiye Cumhuriyetini kuran Büyük Önder bilindiği gibi, sadece bir devlet kurucusu değil, aynı zamanda kurduğu devleti Türk Milletinin tarihi ve sosyal şartlarının ön planda olduğu bir temele oturtmayı hedeflemiş bu nedenle ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel hayatta bir çok ilki başarmış bir inkılapçıdır.

Atatürk’ün “En büyük eserim” diyerek gençlere emanet ettiği, demokratik, laik, sosyal ve millet egemenliğine dayalı hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz, bu ülkede yaşayan tüm bireylerin çabalarıyla ilelebet payidar kalacaktır.

Cumhuriyetimizin kazanımları ve Atatürk ilke ve inkılapları ışığında; hoşgörü, uzlaşma, birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamak, modern dünya ailesinin en saygın üyeleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığı için çok çalışmak, hepimizin temel bir görevidir.

Yeryüzünün en güzel coğrafyasında, bağımsız ve medeni bir toplum olarak ilelebet var olması inanç ve ülküsüyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Anadolu’da başlatılan Kurtuluş Savaşı destanı, her Türk vatandaşının en öncelikli rehberi olacaktır.

Geleceğe de ışık tutmak isteyen Büyük Önder’in “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.” sözü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini anlamak ve korumak için parola olmalıdır.

Bu Duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük ATATÜRK’ü aramızdan ayrılışının 84. yılında, bir kez daha rahmet özlem ve şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz.

Ruhun Şad Olsun Aziz Atam.

Selim Tuna
Dodurga Belediye Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.