DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
ALTIN
2.325,46
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna eleştirilere cevap verdi

Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna eleştirilere cevap verdi.

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde başlayan ve Bilecik sınırlarına ulaşan orman yangını ile ilgili olarak Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamalara bir cevap ta Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna’dan geldi.

”Bazıları çıkıp reklam için açıklama yapıyor”

Başkan Tuna yaptığı açıklamada, ”İçimiz yanıyor, devam eden yangın tüm çalışmalara rağmen dün rüzgarın çok şiddetli esmesi nedeniyle geniş bir alanda devam ediyor. Gece geç saatlerde yangının ilerlemesi kontrol alındı. Sabaha kadar yangının büyümemesi için çalışmalar sürdü. Acımız büyük 3 gündür yangın bölgesindeyim, hem havadan hem karadan çok yoğun çalışma yapılmaktadır. Ama üzülüyorum bazıları çıkıp reklam için açıklama yapıyor.”dedi.

”Yangına arkasına alarak poz verenleri Allah’a havale ediyorum.”

Belediye Başkanı Selim Tuna, Dodurga beldesine 3 gündür su vermediklerini yangına sevk ettiklerini kaydederek, ”24 saat çalışmak kaydıyla havdan ve karadan çalışmalar yapılmaktadır. Çıkıp ta yangına arkasına alarak poz verenleri Allaha havale ediyorum.” dedi.


Ayrıca Başkan Tuna, sivil araçlar ile yangın bölgesine veya Dodurga Beldesi, Erikli, Camiliyayla köyü yolunu kullanılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, ” Özellikle orman yangınından bile karalama kampanyası yapmak için poz vermeye gelmeyin. Yangına müdahale etmek için kullanılan su Dodurga’dan alınmaktadır. Yolda araç trafiği olduğu zaman çok sıkıntılar yaşanmaktadır. Belediyelerden veya resmi kurumlardan yardım talep edilmedikçe yangın bölgesine gelmeyin. İnsan gücü ihtiyaç olduğunda gerekli duyurular yapılacaktır. Bozüyük ve Dodurga Belediyelerinden gelen personel hariç, 40 arazöz, 20 adet dozer, 10 kepçe, 15 su tankeri, 350 orman işçisi, 16 helikopter çalışmalara devam ediyor. ” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.