DOLAR
32,5249
EURO
34,7448
ALTIN
2.491,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Diyanetime Dokunma – Diyanetine Sahip Çık

Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen Bilecik Temsilciliği tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan çirkin saldırılara ilişkin olarak basın açıklaması düzenlendi.

Bilecik İl Müftülüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında Diyanet-Sen Bilecik İl Temsilcisi İbrahim Çelik, ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan acımasız saldırılara karşı olduğuklarını tek dil ve söylemle dünyaya duyurmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığına dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak nitelediklerini, sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmelerin, topluma Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görüşü olarak takdim edilemeyeceğini, bazı çevrelerin konuyu defalarca Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görüşü olarak takdim etmesinin hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemeyeceğini kaydetti.

Charlie Hebdo Dergisi’ne yapılan saldırıları ‘Fransa çocuklarına ağlıyor’ diyerek manşet yapanların İstanbul’da yaşanan saldırı için ‘katliam ülkesi’ diyebildiğini hatırlatan Çelik, kendilerine Türkiye’den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi bugün sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip “Aylan bebek büyüseydi, o da bir tacizci olurdu” diyecek kadar İslam’a, Müslümanlara karşı bir linç girişimi içinde olduğunu ifade etti.

Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığına ve Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynağın bir olduğunu savunarak,
Hilelerle, tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyduklarını ve kınadıklarını söyledi.

Çelik konuşmasına şöyle devam etti:

Biz dün yapılan saldırılar karşısında bir olduk, diri olduk, iri olduk, bugün yapılan saldırılar karşısında aynı kararlılıkla bir olacağız, bütün olacağız, iri olacağız ve diri olacağız.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na çamur at izi kalsın, diyenlerin çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bu günlerde, bilgi sahibi olmadan, fikir üretenlere inat, dünyanın en ücra yerlerine Türkiye’nin nişanesini taşıyan Diyanetine sahip çık!
Dünyanın vicdan yoksunluğu yaşadığı, Avrupa’nın kelimeler içerisinde insanlık namına yapmacık cümleler sarf ettiği ve kilometrelerce öteye fosfor bombaları gönderdiği, zulüm deryasının içinde vicdan ve irfan duruşu sergileyen Diyanetine  sahip çık!
“Hiçbir strateji, Müslüman kanının dökülmesini önlemekten daha değerli değildir. Hiçbir siyaset, Müslümanların parçalara ayrılarak birbirini katletmesini önlemekten daha önemli değildir” diyen Diyanetine  sahip çık!
Sokakların ateş çemberine dönüştüğü, mayınlı arazinin artık metropoller olduğu, hendeklerin kazıldığı bu ülkede gençliğe sahip çıkmaya çalışan Diyanetine sahip çık!
Ümmetin ocağına ateş düşerken, Esmalar demokrasi için kan dökerken, Mursiler Kur’an er ya da geç galip gelecektir derken, Dünyaya İslam’ı anlatan Diyanetine sahip çık!
Enlemin boylamın her alana sirayet ettiği, gençliğinin hasretle beklediği, bir çiçekle bahar olmaz ama, her bahar bir çiçekle başlar ifadesindeki ince ruhu hayata geçirmeye çalışan Diyanetine sahip çık!
Kendilerine alim diyenlerin hile ve tuzaklarla vicdanı ve insanı hedef aldığı, insanlığın imanının çalındığı günümüzde imana ve İslam’a sahip çıkan Diyanetine sahip çık!
“Allah’tan ülkelerimizi ve toplumlarımızı mezhepçi fitnelerin şerrinden, terörist fitnelerin şerrinden, İslam düşmanlarının şerrinden muhafaza buyurmasını niyaz ederim” diyen Diyanet İşleri Başkanı’na sahip çık.
Bugün Diyanet’e yapılan bu saldırlar bize doğru yolda olduğumuzu, hedeften sapmadan İslam ve İman hakikatleri yolunda ilerlediğimizi kanıtlamıştır.
Unutmayın siz doğru iseniz şer odakları size her zaman saldıracaklardır. Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor , yapılan saldırılar karşısında Diyanet alanında etkili ve yetkili sendika Diyanet-Sen olarak ‘Diyanetime Dokunma- Diyanetine Sahip Çık’ diyoruz.

Basın açıklmasına, Memur-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ahmet Selöz ve sendika üyeleri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.