DOLAR
32,5021
EURO
34,7759
ALTIN
2.491,03
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Dışarıdan Gelen Pazarcılar Alınmayacak

Dışarıdan Gelen Pazarcılar Alınmayacak. Osmaneli Belediyesinden yapılan açıkalamaya göre, iki hafta boyunca balıkçılar hariç dışarıdan gelen pazarcılar Cuma pazarına alınmayacak.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin Koronavirüs ile mücadelede önümüzdeki iki haftanın büyük önem taşıdığının bilim kurulu tarafından da sürekli gündeme getirildiğini belirterek, sokağa çıkmayı virüsün bulaşma riskini önlemek için en alt seviyeye çekmek zorunda olduklarını kaydetti.

Osmaneli de ki vakalara bakıldığında en büyük sorunun şirketlerdeki hareketlilikten kaynaklandığını, riskin çok olduğu İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bursa gibi illere yakınlık, ticaretin bu illerle hareketliliği, şirketlerin yurt dışı ile yoğun ilişkileri, yabancı sermayeli şirketlerin ilçede çok olması koronovirüsle mücadelede en büyük riski oluşturduğunu ifade eden Başkan Şahin, karşılaşılan vakaların da %90’lık kısmının buralardan olduğunu ve şirketlerin çağrılarına uyarak iki hafta büyük oranda yıllık izin ve üretime ara vermeleriyle riski azaltacaklarını söyledi.

 

Belediye Başkanı Münür Şahin şöyle devam etti:

Ancak izinde olan çalışan kardeşlerimizin de sokağa mecbur kalmadıkça çıkmamaları gerekiyor. Bu konuyu evde kalmakla geçersek riskimiz azalacak.

Bölgemizin en büyük pazarlarından olan Osmaneli Cuma Pazarında riski azaltmak için bu haftadan itibaren balıkçılar hariç olmak üzere dışarıdan gelen pazarcıları almayacağız. Pazar sadece dışarıdan gelen balıkçılar ve ilçemiz pazarcılarından oluşacak. İlçemizde yoğunluğu azaltmak için her tedbiri alıyoruz.

Koronavirüs ile mücadeleyi en üst seviyede tutarak,ilçemizdeki kayıpları en alt seviyeye çekmek gayreti içindeyiz. İnşallah bu süreci Osmaneli en az can kaybıyla atlatacak. Ne yazık ki mutlaka kayıplarımızda oluyor ve de olacak. Osmaneli Bilecik ve Bozüyük’ten sonraki en büyük yerleşim yeri, bunun sonucu olarakta kayıplarımız ne yazık ki bu sıralamaya göre olacak. Kurallara uymaya devam edelim ve en az kayıpla Allahın izniyle bu süreci atlatalım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.