DOLAR
32,5249
EURO
34,7448
ALTIN
2.491,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) Nedir Nasıl Kullanılır

Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) Nedir Nasıl Kullanılır? Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) Nedir? DİTAP Nedir? Dijital Tarım Pazarı Ditap Hakkında Detaylı Bilgiler. Geleceğin Pazarı DİTAP Hizmete Girdi. Tarımda Dijitalleşme Nasıl Olacak? Sözleşmeli Tarım Nedir?

Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) Nedir? DİTAP, üreticiyle tüketicinin bir araya gelmesinin sağlandığı, üreticinin ürettiği malını ederinde satabileceği buna karşılık ürünlerin nihai tüketiciye ulaşana kadar olan aracı firmaların ortadan kaldırılmasının hedeflendiği dolayısıyla tarımsal ürünlere tüketicinin daha uygun fiyatlarla ulaşmasının sağlanacağı Tarım ve Orman Bakanlığınca oluşturulan dijital platform.

Dijital Tarım Pazarı DİTAP’a Nasıl Üye Olunacak? Dijital Tarım Pazarı DİTAP’a https://sup.etarim.gov.tr/login internet adresinden üye olunabileceği gibi e-devlet üzerinden de sisteme girişinizi yapabileceksiniz.

Sözleşmeli Tarım. DİTAP Sayesinde Ürünler Tarlada Kalır Mı Korkusu Yaşanmayacak Gelen Talebe Göre Üretim Yapabileceksiniz. Hizmete giren Dijital Tarım Pazarı DİTAP’la birlikte hayatımıza sözleşmeli tarım kavramı giriyor. Nedir bu sözleşmeli tarım; alıcıyla satıcı arasında henüz üretimine geçilmemiş ürünün siparişi için yapılan sözleşme. Alıcı sistem üzerinden bir teklif oluşturacak, çiftçi sözleşme şartlarını makul bulduğu takdirde talep oluşturan firmayla üretimini yapacağı ürün için teslim tarihi, ödeme şekli ve vadesini gösteren karşılıklı kabul içeren bir sözleşme yapacak. Tarım alanında devasa bir pazar olması hedeflenen DİTAP ile henüz üretimine başlanmamış bir ürün için sipariş oluşturulup, üreticilere teklif gönderilebileceği gibi ödeme şekli ve vadesinin de belirleneceği, üreticinin bunun karşılığında teklifi makul bulduğu takdirde istenilen siparişin üretimine geçebileceği dolayısıyla müşterisi hazır ürünler için tarlada kalır mı korkusu yaşamadan üreticiyle siparişi veren firma arasında dijital platform DİTAP ta bir sözleşme oluşturulacak.

Ayrıca Dijital Tarım Platformu DİTAP üyeleri için bankaların sözleşmeli tarım kapsamında oluşturulan destekleyici kredi paketlerinden de yararlanması söz konusu olacak.

DİTAP ile tohumdan çatala kadar olan zincirin takip edildiği, üretim ve tedarikin sağlandığı, planlı üretimin yapıldığı devasa bir pazar oluşturularak üretici ve tüketicinin kazandığı bir pazar oluşturulması hedefleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan Bilecik İl Müdürü Necmettin YOLDAŞ şunları söyledi;

“DİTAP (Dijital Tarım Pazarı) ile tarım sektörümüzün geleceği ve çağa uyumluluğu adına çok önemli bir adım atıldı. Bakanlığımızın yaptığı çalışma ile tarımsal arz ve talebin dijital pazaryeri yaklaşımı ve sözleşmeli tarım uygulaması ile buluşmasını sağlayacak olan DİTAP, üreticinin daha fazla gelir elde etmesini, tarım endüstrisinin istediği nitelikte tarımsal ürün bulmasını ve tüketicinin de tarımsal ürünlere daha ucuza ulaşmasını sağlayacaktır.

Yaşadığımız Corona süreci gıda arz güvenliğinin önemini bir kez daha göstermiş, tarımın önemi daha iyi anlaşılmıştır. Tarlada bahçede ürünün olması elbette önemli, ancak bu ürünleri ihtiyaç duyulan iş gücü ile hasat etme, işleme, depolama ve pazara erişimini sağlayacak şekilde etkin bir lojistik planlama daha da önem arz etmektedir.

İşte bu ve bunun gibi birçok alanda DİTAP Tarım sektörünün kaynak ve ürünlere hızlı, güvenli bir şekilde bunun yanında da adil fiyat etiketleri ile ulaşmasını temin edecektir. Bunun yanında DİTAP’ı kullanan tarım sektörü paydaşlarının bankaların sözleşmeli tarım kapsamında oluşturulan destekleyici kredi paketlerinden de yararlanması söz konusu olacaktır.

Üretici ve tüketicilerimiz hızlı bir şekilde https://sup.etarim.gov.tr/login adresinden kayıt olarak geleceğin pazarında yerini alabilirler. DİTAP’la hem üretici hem tüketici hem de sektör kazanacak!” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.