DOLAR
32,5593
EURO
34,9449
ALTIN
2.427,80
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Devlet Kuran Sultanlardan Devlet Kurtaran Şehide Yolculuk

04.07.2017
A+
A-

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ”DEVLET KURAN SULTANLARDAN DEVLET KURTARAN ŞEHİDE YOLCULUK” TURU İLE ANILIYOR

Bursa’dan bisikletiyle yola çıkan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yasin Karadavut, 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’te mola verdi.

15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla Bursa Saltanat Kapısından bisikletiyle yola çıkan Karadavut, “Devlet Kuran Sultanlardan Devlet Kurtaran Şehide Yolculuk” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bilecik’e gelen Karadavut’u; Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanı Yılmaz Durmuş, Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilci Hakan Yavuz ve Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan karşıladı.

Osmanlı Devletinin kurucusu Osmangazi’nin türbesinden bisikletiyle yola çıkan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yasin Karadavut,turunu Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi alnından vurarak öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor İlçesinde kabri başında tamamlayacak.

Turunu, 15 Temmuz’da Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor ilçesindeki kabrinde tamamlayacak olan Karadavut’a; Bilecik amblemi ve Osmanlı Tuğrası bulunan bayrak ile Bilecik’e özgü çeşitli hediyeler takdim etti.

Belediye Başkanımız Selim Yağcı, gerçekleştirilen tur hakkında yaptığı açıklamada; ”Gerçekten Türk Milleti ne kadar kudretli bir millet olduğunu gösterdi. Damarlarındaki o asil kanı 15 Temmuz’da bir kez daha gösterdik. Ben 15 Temmuz’daki kara geceyi aydınlığa kavuşturan başta Ömer Halisdemir olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükranla hatırlıyoruz. Sizlere de böyle anlamlı bir tura çıktığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Bilecik, her yönüyle tarih kokan bir şehir. Bizler de atalarımızdan almış olduğumuz bu emaneti en iyi şekilde geleceğimize taşımaktır. Sizlere de bu kutlu yolculuğunuzda kolaylıklar bulmanızı diliyor ve gittiğiniz her yere Bilecik’ten selamlarımızı iletmenizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Devlet Kuran Sultanlardan Devlet Kurtaran Şehide Yolculuk” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bursa Osmangazi Türbesinden yola çıkan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yasin Karadavut turu hakkında verdiği bilgide, Bilecik’te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

“Osmangazi, Orhangazi türbelerinden, Bursa’daki Saltanat Kapısından start aldık. Şehidimizi Ömer Halis Demir’in Niğde’nin Bor ilçesinde meftun. Osmanlının kurucuları Osmangazi ve Orhangazi’den yola çıkarak kendisine doğru inşallah yol alıyoruz. Bugün Bilecik etabın dayız. Bugüne kadar 200 kilometre yol aldım. Buraya kadar İnegöl, Kütahya’nın Domaniç ilçesi ve Bilecik’e geçtim. Bilecik’e uğrama sebebim tabii ki burası da eski Osmanlı diyarımız, Osmanlı şehrimiz. Şeyh Edebali Hazretlerinin manevi dualarına tabi olmak için, onun manevi bereketine tabi olmak için burayı da hedefe attık. Projemizin amacını açıklayacak olursak, 15 Temmuz bisiklet turu sloganımız ‘Devlet Kuran Sultanlardan Devlet Kurtaran Şehirde Yolculuk’. Hain darbe girişimi karşısında milletimizin bu hainlere karşı yurt dışında nasıl sıkı bir şekilde durdursalar da aziz milletimiz, bizde bu milletin evladı olarak bu davaya sportif anlamda bir sporcu olarak sahip çıktık. Gelecek nesillerimize bu duygu ve düşünceleri milli birlik ve beraberlikleri aktarmak için böyle bir aktivite planladım. Beni destekleyenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Aziz milletimiz sokaklarda, yollarda beni gördüğü zaman canı gönülden kucaklıyor, tebrik ediyor. Bir şeyler ikram etmeye çalışıyor, bir şeyler yedirmeye çalışıyor, evinde yatırmaya çalışıyor. Demek ki ben buradan şu kanıya vardım. Bizler bu milletin değerlerine sahip çıkarsak, bu aziz millet bizleri kesinlikle ortada bırakmıyor. Hain darbe girişimi yıl dönümünde aziz milletin sıkı duruşunu perçinleyen zalime karşı bir kurşunla o zalimin, o FETO’cuların işini bitiren şehidimiz Ömer Halis Demir’in ölümünün yıl dönümünde inşallah kabrinde olacağız. Şahadet için dua edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.