DOLAR
32,3711
EURO
34,7026
ALTIN
2.402,29
BIST
10.180,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
20°C
Bilecik
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
23°C

Devlerin Dansı

Devlerin Dansı

Devler Ligi’nde zirvedeki sekiz takımdan dördü bu akşam kozlarını paylaşacak. Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçları bu akşam Real Madrid – Borussia Dortmund, Paris Saint Germain – Chelsea maçlarıyla tamamlanacak.

Rövanş zamanı

Şampiyonlar Ligi’nde kupanın favorilerinden Real Madrid, geçen sezon yarı finalde elendiği Alman ekibi Borussia Dortmund’la çeyrek finalin ilk ayağında kozlarını taraftarı önünde paylaşacak. İngiliz hakem Mark Clattenburg’un yöneteceği karşılaşma öncesi Bernabeu’da tüm biletler satılmış durumda. Geçen sezon Los Galacticos, rakibine ilk maçta 4-1 yenilmiş, rövanşı ise 2-0 kaybetmesine rağmen elenmekten kurtulamamıştı. Bu kez rakibinden rövanşı almak istiyor. Ev sahibinde sakatlıkları bulunan Sami Khedira, Arbeloa, Jese ve Marcelo, bu mücadelede takımlarını yalnız bırakacak. Kadrosunda milli futbolcumuz Nuri Şahin’i bulunduran Dortmund’un ise bu açıdan daha büyük sıkıntıları var.

Dortmund’un eksiği çok

Almanlar’ın kilit oyuncularından İlkay, Bender, Bandowski, Scmelzer, Blaszvzykowski ve Subotic’in sakatlıkları sürüyor. Ayrıca önümüzdeki sezon Bayern Münih’te forma giyecek Polonyalı gol silahı Robert Lewandowski de, cezalı olduğu için forma giyemeyecek. İki takım arasında bugüne kadar yapılan 8 maçta İspanyol temsilcisi
3, Alman ekibi ise 2 kez kazandı. Real’in yıldız ismi Ronaldo’nun Devler Ligi arenasında bu sezon 13, oynamayacak Lewandowski’nin ise 6 golü var. Öte yandan UEFA Gözlemcisi Oğuz Sarvan da bu karşılaşmada hakem gözlemcisi olacak.

Hatırlanacağı gibi Real Madrid, geçen sezon rakibine yarı finalde elenmişti.

Yaklaşık 20 yıl sonra son sekizde

1995’ten sonra ilk kez adını son 8 takım arasına yazdıran Paris Saint Germain, İkinci Tur’da Galatasaray’ı eleyen İngiliz temsilcisi Chelsea’yi konuk edecek.

Her iki takımda da sakatlık ve cezalı anlamında bir sıkıntı bulunmazken sadece konuk ekip, devre arasında kadrosuna kattığı Mohammed Salah ve Nemanja Matic’ten, daha önce bu arenada forma giydikleri için yararlanamayacak.

İki takım arasında daha önce oynanan 2 maçtan birini Chelsea kazanırken, diğeri ise beraberlikle sonuçlandı. PSG’nin en büyük silahı, elbette Zlatan İbrahimovic olacak. Ibra’nın, Devler Ligi’nde 10 golü bulunurken, Chelsea’nin 3 forveti Eto’o (3), Torres (3) ve Demba Ba’nın (2) toplamda 8 golü bulunuyor.

Her iki karşılaşma da saat 21.45’te başlayacak.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.