DOLAR
32,2535
EURO
34,6775
ALTIN
2.401,48
BIST
10.261,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
23°C
Bilecik
23°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C

Dershane Öğretmenlerinin Kumral Abdal Hazretlerini Ziyareti

Dershane Öğretmenlerinin Kumral Abdal Hazretlerini Ziyareti

Bozüyük’te bulunan dershane öğretmenleri, Cuma Namazı çıkışı Kumral Abdal Hazretlerinin Türbesi’ni ziyaret ederek dua ettiler ve hallerini Kumral Abdal Hazretlerine arz ettiler.

Dershane öğretmenleri, Osmanlı Devletinin Manevi Kurucusu Şeyh Edebali Hazretlerinin Talebesi ve Osmanlı’nın ilk eğitim müsteşarlarından olan ve Türbesi Bozüyük’te bulunan Kumral Abdal Hazretlerinin türbesini ziyaret ettiler. Önce, Kumral Abdal’ın kabrini ziyaret edip dua eden öğretmenler, daha sonra Türbe çıkışında bir basın açıklaması düzenleyerek hem bir ilke imza attılar, hem de tarihe not düştüler.

Öğretmenler, “devrin ali müsteşarına” başlıklı açıklamalarında, şunları kaydettiler: “Yaşanan bu süreçte, bizleri temsilen Müsteşar ve ekibiyle görüşen dershane temsilcilerimiz, isteklerimizi ve haklı endişelerimizi bir türlü anlatamamışlar yahut anlatmışlarsa da sayın Müsteşar ve ekibi bir türlü anlamak istememişlerdir.

Bizi temsil eden bu zatlar, meramlarını ve şikayetlerini duvara anlatarak, ağaca bakarak, kalem sallayarak veyahut kalem kırarak anlatmaya çalışmışlardır .Görünen o ki, bizim dertlerimizi ne duvar, ne ağaç, ne kalem, ne bu işin başında olan Sn. Bakan anlamamış, sadece bakan olarak bakmışlardır. Şimdi ise, toprak üstündeki idarecilerin çözemedikleri bu meseleyi ,toprağın altındaki öz manevi büyüklerimize, dershanelerimizin ilk menşei olan erenler tekkesinin bir numunesine, bu zamanın mürşidi olan öğretmenlerimizin ilk üstadına, bu meselenin halli için müracaata mecbur kaldık.

Ey Kumral Abdal hazretleri! Ey! 800 sene evvelinin Mürşid- i Kamili!

Sizin o zamanlar başlatmış olduğunuz, eğitim faaliyetlerini ve irşat vazifelerini bu zamanda aşk ve şevk ile yapan ve yürüten, bu kurumların ve öğretmenlerimizin yaptığı bu faaliyetler birileri tarafından durdurulmak veya kendi tabirleriyle dönüştürülmek isteniyor.

Ey büyüğümüz! Biz bunun sakıncalarını, bu zamanın büyüklerine defaat ile anlattık ve haklı endişelerimizi yüksek bir sesle ifade etmeye çalıştık. Ama bir türlü anlamadılar veya anlamak istemediler. Bundan dolayı, en son olarak ve bilmecburiye sana gelip şimdiki bu büyükleri sana şikayet etmeye mecbur olduk.

Osmanlı Devletinin manevi kurucusu ,Osmanlı Medeniyetinin mimarı ve mübeşşiri, Şeyh Edebali hazretlerinin müsteşarı olan , Zat-ı Alilerinizin aziz ruhuna halimizi ve şikayetimizi arz ediyoruz

Bu vesileyle sana bir fatiha okuyarak, bu çok önemli meselenin çözümü için himmetini bekliyoruz.
Kalk bize himmet et Ey Kumral Abdal Hazretleri. Sana da bir Fatiha…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.