DOLAR
32,4202
EURO
34,8115
ALTIN
2.399,48
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C

Derneklerden Kamuoyuna Duyuru

Derneklerden Kamuoyuna Duyuru

Uluslararası Turan Devletleri̇ Teşki̇latı Genel Başkanlığı, Uluslararası Yörük Boyları Kültürünü Geliştirme ve Yaşatma Derneği, Edebalı Kültür Ve Araştırma Derneği̇ ve Kağander 24 Oğuzboyu Yörük-Türkmen-Manav-Muhaci̇r Strateji̇k Araştırmalar Derneği̇ Kamuoyuna ve Yörük Türkmen Camiasına bir duyuru yayımladı.

Yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri ile ilgili yaptığımız değerlendirmeler neticesinde ismi geçen dernekler olarak aşağıdaki açıklamayı yapma kararı almış bulunmaktayız.

Yörük ve Türkmen davasına tüm benliğini harcayan ak sakallı büyüğümüz Yörük Beyler Beyi Niyazi Çapa’ya borcumuz olduğu için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Son yapılan Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenliği’nde büyüğümüz hakkında mesnetsiz iddialar ve karalamalar olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Yapılan söylentiler Yörük Türkmen Camiasındaki ayrılıkların daha da çoğalmasına neden olmaktadır.

Biz de dernekler olarak büyüğümüz Niyazi Çapa’nın her zaman yanında olduğumuzu Camianın birliğinin tekrar sağlamlaştırılması ve Atamız Ertuğrulgazi’yi birlik ve beraberlik içerisinde anma, ayrıca Yörük Türkmen Şenliğinin tüm federasyon, dernek, kuruluş ve platformların birlik içerisinde kutlamasını temenni ediyoruz.

Birliğin sağlanması için her türlü birleştirici adımı atmaya hazır olduğumuzu ve unutmamamız gereken en önemli şeyin ”Türküz, Biriz Canız, Bir Kanız” diyerek kamuoyuna duyuruyoruz.

Edebalı Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş

Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı ve Uluslararası Yörük Boyları Genel Başkanı Emel Yılmaz

Kağander 24 Oğuz Boyu, Yörük, Türkmen, Manav, Muhacir Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Mustafa Bay

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.