DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

DERESAKARI KÖYÜNDE YANGIN

Bilecik Deresakarı köyünde çıkan yangında, iki katlı kerpiç ev kullanılamaz hale gelirken, yangının çevredeki evlere sıçramaması için köylüler seferber oldu. Sokakların dar olması nedeniyle itfaiyenin müdahale etmekte zorlandığı yangına, Bilecik, Söğüt ve Gölpazarı itfaiyeleri müdahale etti.
     Deresakar Köyünde yalnız yaşayan Serap Erdil’e ait evde yangın çıktı. Yangın çıktığı anda evde olan ve uyuyan Serap Erdil, yangından camların patlaması ile uyandı ve evin yandığını görünce hemen dışarı çıktı. Rüzgarında etkisi ile büyüyen yangına ilk müdahaleyi köylüler yaptı. Köylüler yangının çevredeki evlere sıçramaması için büyük gayret sarfederken, itfaiye ekipleri de olay yerine gelerek yangına müdahale etti.
     Sokakların dar olması ve itfaiye araçlarının geçmemesi nedeniyle ekipler zor anlar yaşadılar. Bilecik, Söğüt ve Gölpazarı’ndan gelen itfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü ekibi yangına müdahale etti.
     Ekiplerin uzun uğraşları sonucu yangın çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı.
Köy muhtarı Yaşar Öztiryaki, yangını söndürmek için seferber olurken, köydeki yangın vanalarının bir kısmının bozuk olduğunu, bu konuda dilekçede verdiğini söyleyerek, bu nedenle yangına müdahalede zorlanıldığını ve acilen yapılması gerektiğini söyledi.
İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım’da köye gerek incelemelerde bulundu ve mağdur olanlara her türlü yardımın yapılacağını söyledi. 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.