DOLAR
32,5874
EURO
34,8578
ALTIN
2.495,97
BIST
9.668,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Derbi Öncesi Kafalarda Tilkiler Dolaşıyor

Derbi Öncesi Kafalarda Tilkiler Dolaşıyor

Spor Toto Süper Lig’de ikinci yarının ilk derbisine doğru, her iki cephede de hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Ev sahibi Galatasaray’da Teknik patron Roberto Mancini, kafasında bu zorlu maça çıkacak 11’i belirlemeye başladı.

Göreve geldikten sonra maçlara farklı 11’lerle çıkmasıyla dikkat çeken Mancini’nin bu alışkanlığını derbide de sürdürmesi bekleniyor.

Ligde 6 maç gol yemeyen Cimbom, bu serisine MP Antalyaspor karşısında son vermek zorunda kalmış ve Lucescu’nun 7 maçlık rekoruna ortak olamamıştı.

Antalyaspor maçında savunmanın performansından tatmin olmayan İtalyan hocanın Beşiktaş derbisinde özellikle savunmada değişiklik yapabileceği belirtiliyor.

Chedjou ve Hakan Balta’nın sakatlıklarını atlatması ile bu mevkide alternatifleri çoğalan Mancini’nin savunmada hangi isimlere şans vereceği merakla bekleniyor.

Derbiye 3-5-2 dizilişiyle başlaması beklenen Mancini’nin savunmasın sağında Veysel Sarı ve Sabri Sarıoğlu arasında bir seçim yapacak. Son maçlardaki performansıyla bu bölge için Sabri Sarıoğlu ağır basıyor.

Mancini, sol bek mevkii için formayı Alex Telles’e teslim edecek.

Orta üçlüde Ceyhun Gülselam’ın yeri banko…ancak diğer 2 isim için aynı kararlılığı görmek zor.

Semih Kaya ve Hakan Balta, bu mevki için akla en fazla gelen 2 isim…

Mancini, orta saha ve forvet bölgesinde ise alışılan dizilişin dışına çıkmayacak gibi görülüyor.

Selçuk İnan, Felipe Melo, Sneijder, Burak Yılmaz ve Drogba bu 2 bölgenin oyuncuları olacak.

-Beşiktaş Cephesi

Siyah-beyazlı cephede ise Teknik Direktör Slaven Bilic, oyuncularına kontrollü olmaları yönünde uyarılarda bulunuyor.

Tecrübeli teknik adam futbolcularına, “Galatasaray’ın, başında artık Fatih Terim yok. Ligin ilk yarısındaki Galatasaray’dan çok daha farklı bir Galatasaray çıkacak karşımıza. Rakibimiz artık daha defansif oynuyor. Bu nedenle sakın saldırmayın. Sizde kontrollü oynayın” ifadelerini kullandı.

1 puan geride olmaları nedeniyle Galatasaray’ın mutlaka üç puan kazanmak için oynayacağını da futbolcularına ileten Bilic’in, “Aralara paslar atabilen çok etkili oyuncuları var. Mutlaka savunma açıklarımızı arayacaklar. Hücuma çıkacağınız zaman birlikte çıkın ve birlikte geriye dönün. Bu maçın sonunda rakibimizi yenemezsek bile +1 puan avantajımızı mutlaka koruyalım. Saldırmıyor gibi olabiliriz ama esasında oyunu biz kontrol etmiş olacağız. Bu tür maçların sonunda her zaman sabreden taraf kazanır. Bursa maçında sabrettiniz ve kazandınız. Aynı şekilde Galatasaray karşısında da sabırlı olmanızı bekliyorum. Rakip mutlaka hata yapacaktır ve bizler de bu hataları takip edeceğiz” diye konuştuğu öğrenildi.

Öte yandan Hırvat teknik adam, Galatasaray’ı yenmeleri durumunda sonraki iki maçı üst üste iç sahada oynayacaklarını da hatırlattı, böyle bir durumda şampiyonluk yolunda çok büyük bir adım atacaklarının altını çizdi.

Bilic’in kafasında Beşiktaş’ın muhtemel 11’i de şekilleniyor.

Slaven Bilic’in, Türk Telekom Arena’da sahaya Tolga, Serdar, Franco, Dany, Motta, Atiba, Veli, Oğuzhan, Olcay, Gökhan Töre ve Almeida 11’iyle çıkacağı öğrenildi.

Özellikle Dany’nin Galatasaray’ın en önemli silahlarından Drogbayı tutacağı belirtiliyor.

– Fernandes yok

Hırvat teknik adam bu kritik maçta da Manuel Fernandes’e ilk 11’de yer vermeyecek.

Yeni transferlerden Jermaine Jones’un da bu maçta foma giymesi beklenmiyor.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.