DOLAR
32,5807
EURO
34,6753
ALTIN
2.521,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Demokrasi, Sahip Olduğumuz En Önemli Değerlerden Biridir

Demokrasi, Sahip Olduğumuz En Önemli Değerlerden Biridir

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

Vali Nayir, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, 30 Martta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde, milletin iradesinin sandığa en güzel şekilde yansıması için kamu kurum ve kuruluşlarına düşen görevler bulunduğunu kaydetti.

Güvenliği sağlama görevinin başta valilik olmak üzere Kaymakamlıklar ve kolluk birimlerine ait olduğunu bildiren Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Güvenlik birimlerinin yanı sıra diğer birimlerimize de görevler düşüyor. Seçimler konusundaki Başbakanlığın ve İçişleri Bakanlığının genelgeleri ile Yüksek Seçim Kurulunun kararlarının dikkate alınması gerekiyor. Demokrasi, sahip olduğumuz en önemli değerlerden biridir. Seçimlerde demokrasinin şölenidir. Kamu görevlileri olarak tarafsızlık ilkesine bağlılığımızı göstererek, adayların propagandaları için uygun, güvenli ortamın sağlanması bizim görevimizdir. Seçim öncesine, seçim gününe ve seçim sonrasına ait olmak üzere her bir birimin ayrı ayrı bir tedbir planı olmalı. Güvenlikten sağlığa, haberleşmeden enerjiye kadar her husus düşünülüp, muhtemel aksaklıklar belirlenmeli ve tedbirler alınmalıdır.”

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Kaymakamlar ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant ile ilgili daire müdürlerinin katıldığı toplantıda, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü seçim tedbirleri hususunda birer sunum yaptı.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.