DOLAR
32,2633
EURO
34,7121
ALTIN
2.400,55
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Yağmurlu
23°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

DEMOKRASİ NÖBETİ TUTAN BOZÜYÜKLÜLERE MEHTERAN DESTEĞİ

DEMOKRASİ NÖBETİ TUTAN BOZÜYÜKLÜLERE MEHTERAN DESTEĞİ

Bozüyük, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetine ara vermeden devam ederken, Bozüyük Belediyesi tarafından şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlarımız için organize edilen programda Mehter Takımı, demokrasi nöbeti tutan Bozüyüklülere konser verdi.
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ve akşam namazının ardından başlayan programa Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim TUNA, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin ÇAM ve vatandaşlar katılırken Bozüyük Osmanlı Mehter Takımı seslendirdiği marşlarla katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.
Konserin sonunda vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI “Bu akşam milli duyguların kabardığı bir akşam olsun istedik. Osmanlı’nın özü olan Mehteran Takımı dinlendiği zaman tüylerimizin diken diken olduğunu bu akşam hep birlikte hissettik. Cuma günü akşamı Bozüyük’te hoparlörlerden mehteran marşlarını söylettiğimiz zaman bizlere birçok vatandaşımız sitem etti. Ben inanıyorum ki bu akşam burada bu mehteran takımını dinleyip de gururlanmayan, göğsü kabarmayan insan kalmamıştır. Allah hepsinden razı olsun” dedi. Konuşmasının devamında darbe girişiminin yapıldığı ilk akşamdan beri Cumhuriyet Meydanı’nda bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Fatih BAKICI “İlk akşamdan beri buradayız. Bugün 6. günü akşamımız. Sayın Cumhurbaşkanımız bitti demeden biz buradan inmeyeceğiz. Burada halkımızla birlikteyiz. Birlik beraberlik çağrısı yapıyoruz. Mehmet Akif’in çok güzel mısraları var. İstiklal Marşı’mızda çok güzel mısralar var. Ne olursak olalım vatan deyince, millet deyince, bayrak deyince, devlet denildiği zaman ne olursa olsun birlik beraberlik en üst seviyede olmak zorunda. Bu yüzden her akşam buradayız. Her vatandaşımızla selamlaşıyoruz. Şunu da söylüyoruz ki herkes bizim kardeşimiz. Ama bundan sonra devlet düşmanı olanlar artık bizim de düşmanımız. Diyanetimiz çok güzel bir çağrı yaptı. Dedi ki; Devlete ihanet edenlerin cenaze namazı bile kılınmayacak. Selası bile verilmiyor. Bizim canımıza, milletimize, devletimize, bayrağımıza kastedenler Tüm Türkiye’de olduğu gibi bizim kendi ilçemizde de hak ettiği muameleyi görecektir” dedi.
Konuşması uzun süre alkış alan Belediye Başkanı Fatih BAKICI daha sonra alanda bulunan tüm demokrasi bekçileri ile görüşerek sohbet etti. Gecede ayrıca dijital ekrandan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tarihi açıklamaları canlı olarak izlendi. Gece boyunca Bozüyük Belediyesi tarafından demokrasi nöbetçilerine çay, simit ve sıcak çorba ikramı yapılırken kalabalık sabahın erken saatlerine kadar alandan ayrılmadı.
Bşk- Demokrasi Nöbeti Mehter Takımı 2

Bşk- Demokrasi Nöbeti Mehter Takımı 3

Bşk- Demokrasi Nöbeti Mehter Takımı 14

Bşk- Demokrasi Nöbeti Mehter Takımı 1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.