DOLAR
32,5866
EURO
34,8556
ALTIN
2.493,07
BIST
9.697,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

DAMLA PROJESİ GÖNÜLLÜLERİ BİLECİK’TE

DAMLA PROJESİ GÖNÜLLÜLERİ BİLECİK’TE

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ”Damla Projesi” kapsamında 25’i Türk, 15’i yabancı olmak üzere 40 kişiden oluşan heyet, Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti.

4-8 Eylül tarihleri arasında Bilecik’te çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek olan heyet, yöre kültürü ile sosyal yaşantısı hakkında bilgi sahibi olacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ”Damla Projesi” kapsamında ilimizde bulunan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetlerinin ev sahipliğinde ilimizde bulunan heyet ilimiz ve ilçeleri yanı sıra belde ve köyleri gezecek.

Doğu Türkistan, Malezya, Suriye, Etiyopya, Afganistan, Bosna Hersek, Liberya ve Türkmenistan’dan gelen öğrencilere, huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve sevgi evlerini ziyaret ederek, buradaki sakinlerle bir araya geldi.

Köylerde, Kur’an Kursu öğrencileri ile bir araya de gelen heyet, kuşyemişliği yapma etkinliği, mezarlık – çevre temizliği, köy okulu boyama, çocuklarla etkinlikler ve akşam vakitlerinde dezavantajlı aileleri ziyaret gibi gönüllü faaliyetler gerçekleştiriyor.

Makamında gençleri ağırlayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, teşekkür etti.

Bilecik hakkında öğrencilere bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı şehri; ”Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Beşiği, Şeyh Edebali Diyarı, Osmanlı toprağı, Ertuğrulgazi sancağı olarak ifade ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:
”Öncelikle gerek yurdumuzdan gerek dünyanın birçok ülkesinden ilimize yapmı olduğunuz ziyaret dolayısıyla teşekkürlerimi bildiriyorum. Bilecik gerçekten mütevazi ölçekli bir şehir olmakla birlikte yakın ve geçmiş tarihimizde taşımış olduğu rolü nedeniyle çok büyük bir öneme sahiptir. Bilecik, Osmanlı Devleti’nin kurulduğu topraklar olmanın yanısıra, Kurtuluş Mücadelemizde en çetin savaşların yapıldığı ve büyük zaferlerin kazanıldığı toprakların adıdır. Diğer yandan Bilecik mermer ve seramik rezervi açısından da son derece önemli bir konumdadır. 300’ü aşkın fabrika ve sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapan Bilecik aynı zamanda huzur ve asayişin en iyi seviyelerde olduğu bir ilimizdir”

”ŞU AN SAHİP OLDUĞUNUZ SEVGİ VE KARDEŞLİK DUYGULARINIZI HİÇBİR ZAMAN AZALTMAYIN”

Sevgi ve hoşgörünün toplumlar arasındaki önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, öğrencilerin sevgi ve hoşgörüyü arttırma anlamında güzel bir faaliyet içinde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

”Değerli gençler, gerçekten taktire şayan bir faaliyet içindesiniz. Maliyeti en düşük olan şey, sevgidir. Buna sahip olan gerçekten bu dünyada en büyük yatırımı gerçekleştirmiş olur. Sevginin açamayacağı bir kapı yoktur, gidemeyeceği bir yol yoktur. Onun için bunu gönlümüzde hep büyütmemiz lazm ve sevginin de kaynağında hoşgörü vardır. Karşımızdaki insanın davranışlarını empati ile değerlendirmek ve hoşgörmek son derece önemlidir. Sizler de zaten bu anlamda çok güzel davranışlar ve faaliyetler sergiliyorsunuz. Her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu ise misafirperverliğinden dolayı Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür ederek, projenin amacı ve proje kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Proje Sosyal Çalışmacısı Merve Kavak ve Proje Eğitmeni İlyas Tan ise ekip olarak gerçekleştirilen etkinlik ve faaliyetleri anlattı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, güzel ve duygulu anların yaşandığı ziyaretin sonunda Müşavir Metin Ayvazoğlu’na üzerinde Osmanlı Arması bulunan tablo hediye ederken, gruptaki öğrencilere de çeşitli hediyeler taktim ederek, Belediye Binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ VE OSMANLI PADİŞAHLARI TARİH ŞERİDİ ZİYARETİ

Ecdad diyarı, Bilecik’te oldukları için duydukları memnuniyeti ifade eden heyet, daha sonra Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni ziyaret etti.

Şeyh Edebali Türbesi’nde dua eden grup daha sonra Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz ve Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce tarafından ağırlanarak, gezilen yerler hakkında bilgi verildi.

Tarih Şeridi kapsamında 3 boyutlu Bilecik’in Fethi belgeselini izleyen grup, duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

DSC_4243 1 (5)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.