DOLAR
32,5631
EURO
34,7032
ALTIN
2.496,42
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonu protesto ettiler

CHP İl Başkanı Metin Yaşar, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonu protesto etti. CHP Gençlik Kolları üyesi gençlerle birlikte vatandaşlara Cumhuriyet Gazetesi’ni dağıtan Yaşar, “Cumhuriyet susturulamaz, Cumhuriyet teslim alınamaz” dedi.
Yaşar, Cumhuriyet Gazetesi’nin isim babasının Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ve ilk sayısında Atatürk’le yapılan röportajın yayınlandığına dikkat çekti. Yıllardır FETÖ ile mücadelesiyle bilinen Cumhuriyet yazarlarının gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yaşar, iktidarı, kendisini eleştiren her muhalif yayın organını “FETÖ damgası” vurularak kapatılmasına son vermeye çağırdı. Yaşar şunları söyledi:
“Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik bu operasyon Türkiye’yi demokrasiden ve basın özgürlüğünden uzaklaştırır, dünyada yalnızlaştırır ve itibarsızlaştırır. Demokrasi sadece belli bir zümrenin değil ülkede yaşayan herkesin hakkıdır. Demokrasi çoğunluğun tahakkümü değil azınlığın, muhalefetin güvencesidir. Cumhuriyet Gazetesi’ne operasyon ile yapılmak istenen üzerinden basına gözdağı vermek, özgürlükçü ve Cumhuriyet değerlerini özümsemiş vatandaşlarımızı sindirmektir. Ama iyi bilsinler ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi demokrasi için mücadele etmeye korkmadan devam edecektir.”
Cumhuriyet’in kuruluşundan buyana yayın hayatına devam eden, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi yazarlarını teröre şehit veren Cumhuriyet Gazetesi’nin “terör” ile suçlanmasının trajikomik bir çelişki olduğunu vurgulayan Yaşar. “Cumhuriyet Gazetesi geçmişte de karanlık bir ülke peşinde koşanların hedefi olmuştur. Ancak hiçbir baskı geçmişte Cumhuriyet’in aydınlığını karartamamıştır, bundan sonra da Cumhuriyet teslim alınamayacaktır” diye konuştu.
Gazetecilerin serbest bırakılmasını isteyen CHP İl Başkanı Yaşar, “15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı ruhunu ağzından düşürmeyenler makul bir siyaset yapma yerine toplumu kamplaştıracak uygulamalar peşinde. Bunun arkasında Başkanlık oyunu olduğunu görüyoruz. Başkanlık adı altındaki tek adam yönetimine geçilmesine izin vermeyeceğiz, kaos planlarını bozmak için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

img_8553

img_8543

img_8550

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.