DOLAR
32,5559
EURO
34,8781
ALTIN
2.429,59
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARINDA BİR İLK YAŞANDI

Ulusal ve resmi bayramlar ile tarihi günlerde yapılan törenlerde, artık protokolde garnizon komutanına yer verilmeyecek.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yer alan değişiklikle, beş maddede yer alan “garnizon komutanı” ifadelerinin tamamının yönetmelikten çıkarıldığı belirtildi.

Değişikliğe göre yönetmeliğin 2’nci maddesinin dördüncü fıkrasının b,c ve ç bentlerinde yer alan “garnizon komutanı” ve aynı yönetmelikte 3’üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “garnizon komutanlığı” ibareleri yürürlükten kaldırıldı.

Böylece resmi tören ve kutlamalarda garnizon komutanlarının artık şeref tribününde yer alamayacak ve TSK adına çelenk bırakamayacak.

Bu kapsamda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen Atatürk Anıtına çelenk sunum töreninde Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığı çelenk sunmadı.

PROTOKOLDE UFAK ÇAPLI BİR KRİZ

 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç’un protokolde ön sırada yer almaması üzerine kısa süreli bir kriz yaşandı. Sonrasında ise Vali Süleyman Elban ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın ön sıra yerine diğer protokol üyeleri ile aynı safta durması ile kriz çözüldü.

 

1-20 2-18

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.