DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Söğüt Altın Madeni Açılışını Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Söğüt Altın Madeni Açılışını Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gübretaş’a ait Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümünü gerçekleştirmek üzere Bilecik’in Söğüt İlçesine geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada açılış töreni öncesi bir konuşma yaptı. Konuşmasına açılışının yapılacağı Söğüt Altın Madeninin Bilecik ile birlikte ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gübretaş Maden Yatırımları uhdesinde bulunan Söğüt Altın Madeni ile ilgili yatırım sürecinin 2021 yılı Ocak ayı itibariyle başlattıklarını, maden sahasında yapılan çalışmalar neticesinde 109 ton altın kaynağı ile 60 ton altın rezervinin tespit edildiğini, bir başka ifadeyle 3,5 milyon ons kaynağın ve 1,92 milyon ons rezerve tekabül eden bu altının bir an önce Türk ekonomisine kazandırılması için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maden sahasındaki yatırım faaliyetlerinin 3 ayrı faz olarak toplam 500 milyon dolara ulaşacak şekilde planlandığını, bugüne kadar yaklaşık 70 milyon dolar yatırım gerçekleştirilerek projenin ilk kısmının tamamlandığı ifade ederek, daha önce söz verildiği gibi tesisin ilk altın dökümünü yapacak şekilde hazır hale getirildiğini söyledi. Bu tesisin ilk etapta yıllık 2,5 tona kadar altın üretme kapasitesiyle çalışacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalan iki fazın yatırımlarını da 3 yıl içinde neticelendirmeyi planladıklarını kaydederek şöyle devam etti:

Söğüt Altın Madeni Türkiye’nin En Çok Altın Üretimi Yapan 3 Madenin den Birisi Olacak

Böylece yıllık üretim miktarını yaklaşık 6,5 tona yükselteceğiz. Ülkemizin ortalama yıllık altın üretiminin 35 ton civarında olduğu dikkate alındığında Söğüt Altın Madeninin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Burası tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk 3 madenden birisi olacaktır.

Söğüt Altın Madeni Sahasında 1000 Kardeşimiz İstihdam Ediliyor

Bugün itibariyle Söğüt Altın Madeni sahasında yaklaşık 1000 kardeşimiz istihdam ediliyor. İlerleyen dönemlerde bu sayının 1300’ü bulmasını bekliyoruz. Söğüt ve Bilecik ile birlikte Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak tesisimizin hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.