DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
19°C

“Çocuksuz Oyuncak, Oyuncaksız Çocuk Kalmasın”

“Çocuksuz Oyuncak, Oyuncaksız Çocuk Kalmasın”

Bilecik Belediyesi güzel ve anlamlı bir çalışmaya imza attı

Bilecik Belediyesi bir ilke daha imza atarak, ”Bir Oyuncak Bin Umut” projesi kapsamında güzel bir çalışmaya imza attı.

Bilecik Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Anaokulu işbirliğinde ”Çocuksuz Oyuncak, Oyuncaksız Çocuk Kalmasın” sloganıyla protokol imzalandı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, imza töreninde yaptığı konuşmada, Bilecikte bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

Birlik ve beraberlik içinde kollektif bir anlayışla bu güzel projeyi imzalıyoruz. Çocuklarımızın hayatında çok önemli olan bir oyuncak kampanyasını başlatıyoruz. ”Bir Oyuncak Bin Umut” sloganıyla bu projeyi uygulamaya koyacağız. Hocalarımız bu projeyle bizlere geldiklerinde çok mutlu olduk. Biliyorsunuz çocuklarımız bizim herşeyimiz. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında tüm aileler var gücüyle çalışıyor ama bazı imkansızlıklar yüzünden çocukluğunda doyasıya oyuncaklarıyla oynayamayan yavrularımıza da bu anlamda bir fırsat doğmuş oldu. İnşallah bu proje sonucunda çocuklarımızın her biri, istediği oyuncağa kavuşacak ve doyasıya oynayacak. Oyuncaklarla oynadıktan sonra hevesi gittikten sonra bir yenisi ile değiştirebilecek ve o oyuncakla başka çocukların oynamasına fırsat vermiş olacak. Bu proje şehir içinde de birlik ve beraberliğe vesile olacak. Bu anlamda çalışan ve emek veren tüm arkadaşlarıma başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, Bilecik Eğitim Derneğimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ise Bilecik Belediyesi’nin projede büyük bir destek kaynağı olduğunu belirterek, Başkan Selim Yağcı’ya şimdiye kadar yapılan tüm desteklerinden dolayı teşekkür etti.

AR-GE Sorumlusu Mustafa Kan ise proje hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol, Başkan Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Şişman ve Bilecik Anaokulu Müdürü Müge Üstünbaş tarafından imzalandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, protokol imza töreninde hazır bulunan minik öğrencilerle birebir ilgilendi ve fotoğraf çektirdi.

 

PROJENİN AMACI

Bilindiği üzere oyunun çocuğun gelişimine olan katkısı büyüktür. Çocuk oyun oynarken oyuncakları ile kendisine ayrı bir dünya kurar. Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun zihinsel, bedensel ve psiko-sosyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır.

Çocukluk döneminde çocuğun simgeleri kullanma, algılama, yeni kavramlar oluşturma gibi bilişsel becerilerin ve tüm gelişimlerinin desteklenmesi için farklı oyuncaklarla oynaması önem teşkil etmektedir. Bu projede çocukların farklı oyuncaklarla buluşması, oyuncaklarını paylaşarak paylaşma duygusuna vurgu yapmak amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında çevremizde bulunan her insanın bizlerle aynı imkânlara sahip olmadığı konusunda farkındalık oluşturmak, sevgi ve mutluluğun paylaştıkça çoğaldığı, acı ve üzüntülerin ise paylaştıkça azaldığını öğrenmelerini sağlamak diğer etkenlerdir.

PROJE HEDEF KİTLESİ:

Projemizin öncelikli hedef kitlesi sosyo-ekonomik düzeyi düşük öğrencilerdir; bununla beraber Bilecik halkımızdır.

Projemizde minimum 3000 kişiye ulaşılacağı düşünülmektedir.

PROJE FAALİYETLERİ:

Proje kapsamında;

  1. Merkez ilçede seçilen 12 kuruma “Oyuncak Kumbaraları” nın yerleştirilmesi.

  2. Proje görsellerinin dağıtılması ve projenin ilimizde duyurulması.

  3. Veli Oyuncak atölyesi kurulması

  4. Veli bilgilendirme toplantıları yapılması

  5. Oyuncak paylaşım töreni (23 Nisan 2014)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.