DOLAR
32,5490
EURO
34,8521
ALTIN
2.427,16
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

ÇOCUKLAR ÜCRETSİZ TİYATRO OYUNLARIYLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

ÇOCUKLAR ÜCRETSİZ TİYATRO OYUNLARIYLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Geleceğimizin mimarları olan çocuklarımız, Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 12.’si gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında kendilerine ücretsiz olarak sunulan tiyatro oyunlarıyla buluşmaya devam ediyor.

Bilecik Belediyesi tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımız; bir yandan çizgi sinema ile keyifli anlar yaşarken, aynı zamanda Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde ise tiyatro oyunları ile buluşmaya devam ediyor.

Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl temelleri atılan Bilecik Şehir Tiyatroları’nın ilk oyuncuları ile Bilecik Özel Eğitim Mesleki İş Okulu öğrencilerinde okuyan öğrencilerinde oluşan tiyatro grubu; ”Aya Maya Kumpanya” adlı oyun ile minik izleyicilerin karşısına çıktı.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın aileleriyle yoğun ilgi göstererek doldurduğu Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezimizde çocuklarımız; birçok oyunu toplamda 16 seans boyunca izlemiş oldu.
Tiyatro Oyuncusu ve ”Aya Maya Kumpanya” Oyun Yönetmeni Tülay Doğan gerçekleştirilen aktivite hakkında yaptığı konuşmada; şunları söyledi:

”12. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali son hız güzel oyunlarla devam ediyor. Festival boyunca yetişkinler için güzel oyunlar sahneleniyor. Bununla birlikte çocuklarımızı da düşündük ve onları da birbirinden güzel oyunlarla buluşturduk. Bugün Bilecik Özel Eğitim Meslek ve İş Okulunda okuyan özel öğrencilerimizle birlikte minik konuklarımızın karşısına çıktık. Çocuklarımıza böyle güzel bir imkanı sunan Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya kendim ve çocuklar adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tiyatro oyununda keyifli anlar yaşayan çocuklar, oyun kapsamında tiyatroda uyulması gereken kurallar ile sağlıklı ve temiz olmanın önemini anladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.