DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Çocuk Girişimciliği Farkındalık Eğitimi

Çocuk Girişimciliği Farkındalık Eğitimi

Bilecik Belediyesi tarafından ”Çocuk Girişimciliği Farkındalık Eğitimi” konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya,  Anadolu Üni. İşletme Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Başar ve Girişimcilik Uzmanı Tuğberk Seçkin konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Başar, konuşmasında toplumsal gelişimin sağlanabilmesi eğitim ve öğretim süreçlerinde “Girişimcilik” kültürünün çocuk yaşlardan itibaren bireylere aşılanmasına bağlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

”Burada bahsedilen konu yalnızca ticari girişimciler yetiştirmek değil, özellikle çocuklara girişimci düşüncenin temellerini aktarmaktır. Bireyin diğerlerinden farklı olarak, etrafındaki fırsatları doğru gözlemleyerek değerlendirmesi ve sonucunda değer yaratması anlamına gelen girişimcilik, günümüzde bir eylem bütününden çok bir hayat felsefesi, gelişim için zorunlu bir yaşam standardı ve bir kültür olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm kalkınma modelleri için büyük anlamlar taşıyan girişimcilik, çığ gibi büyüyen bir kavram haline gelmiş, toplumlarda çağ açmış, hem sosyal hem de ekonomik anlamda ülkeler için eğitimin yadsınamaz bir parçası, bir gereklilik haline gelmiştir. Türkiye’nin mevcut sosyoekonomik durumu göz önüne alındığında; eğitimsizlik, mesleksizlik ve işsizlik gibi problemlerin karşısında kalıcı bir çözüm üretmek için girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve girişimcilik ikliminin yaratılması gerekmektedir.” dedi.

”ÇOCUKLARA YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR”

Girişimcilik Uzmanı Seçkin ise toplantıda, insan hayatında ortaya çıkabilecek bazı problemlerin ancak çok küçük yaşlarda çözülebileceğini, sonraki yıllarda ise bu çözümün zorlaşacağı ve daha yüksek maliyetlere neden olabileceğini belirterek, ”Bireylerin eğitiminde en büyük ilerlemeler çocukluk çağında yaşanmakta ve sadece bu yaşlarda verilen öğretiler, kazandırılan değerler ileride bir “kültür” haline gelebilmektedir. Ağaç yaş iken eğilir” atasözünden hareketle, çocuklara yapılan her yatırımın, gelecek için ülkemiz adına yapılan yatırımlar olduğunu unutmamak gerekir. Bu yüzden; girişimcilik, gençlerimiz hatta çocuklarımız için en çok ihtiyaç duyulan çözüm yaklaşımlarından biridir” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen eğitime, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdür Vekili Hülya Eçen Çalışkan, Strateji Geliştirme Müdürlüğü Personeli İlkay ÇINAR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, okul müdürleri ile yardımcıları ve öğretmenler katıldı.

Eğitim toplantısının daha sonraki dönemlerde çocuklara yönelik de yapılacağı bildirildi.

DSC_7474

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.