DOLAR
32,5241
EURO
34,7579
ALTIN
2.493,07
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Çiftçilerimize Müjde! TMO İlimizde Buğday Alımı Yapacak

Çiftçilerimize Müjde! TMO İlimizde Buğday Alımı Yapacak
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) buğday alımı için yaptığı başvurular sonucunda, ilimizde 19 Temmuz 2016 tarihinden itibaren buğday alımına başlanacağı bildirildi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;
“İlimizde 120-1450 m rakım arasında geniş alanlarda buğday üretimi yapılmaktadır. Çiftçilerimizin ürettiği buğdayın piyasada istenilen değeri bulmasını sağlamak amacıyla TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) nun buğday alımı yapması için İl Müdürlüğümüz tarafından sözlü ve yazılı olarak Eskişehir Şube Müdürlüğüne talepte bulunulmuştur. Siyasi, idari ve sivil girişimcilerin de katkıları ile olumlu netice alınarak Ofis ilimizde alım yapacağı kararını vermiştir.
TMO Eskişehir Şube Müdürü Hikmet KAYMAK ve teknik elemanları, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ile İl Müdürümüzün makamında toplantı yapıldı. İlimizde alım için kantara yakınlığı, sel ve taban suyu riski olmayan, elektriği olan ve internet bağlantısı kurulabilen geçen seneki yerin (Pelitözü’ndeki yerin) uygun olup kiralanma işlemi gerçekleştirildi.
TMO buğday alımına bir aksilik olmazsa 19 Temmuz Salı günü başlayacak olup 1 ay süre ile alıma devam edecektir. Buğday fiyatları da kalitesine bağlı olarak tonu 765- 910 lira arasında olacaktır. Şu an itibarı ile ilimizde buğday ekim alanlarının yaklaşık %30’ unun hasadı yapılmıştır. Verim ve kalitenin bölgesel olarak değişmekle birlikte geçen yıla göre daha iyi olduğu gözlenmektedir. Biçer döver kontrolleri teknik elamanlarımız tarafından yapılmakta olup; dane kayıplarının azaltılması ve anız yakılması engellenmektedir.
Çiftçilerimizin ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diler, ofisin açılmasında katkısı olan herkese çiftçimiz adına teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.