DOLAR
32,5836
EURO
34,6522
ALTIN
2.527,59
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

CHP’den Ensar Vakfı’na suç duyurusu

CHP Bilecik Gençlik Kolları, Ensar Vakfı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bilecik Adliye Sarayı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Gençlik Kolları Başkanı Deniz Esentürk, Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneğine (KAİMDER) ait, öğrenci evlerinde kalan küçüklerden 45’ine Karaman Gazi İlk Okulu’nda öğretmenlik yapan ve Ensar Vakfında görevli olması nedeni ile çocuklarla irtibat içinde olan bir kişinin cinsel istismar fiilini işlediği, bu nedenle hakkında soruşturma başlatılarak tutuklandığı hatırlatarak, soruşturmanın sadece cinsel istismar fiilini işleyen kişi hakkında yürütülmekte olduğunu, halbuki istismar fiilinin mağduru küçüklerin, Ensar Vakfı, KAİMDER ve bu tüzel kişiliklerin üyelerinin gözetiminde barınma ihtiyaçlarını giderdiğini ve barınma işini üstlenmiş gerçek ve tüzel kişiliklerin, küçükleri bakım ve gözetim yükümlülüğü altında olduğunu söyledi.

Esentürk, bu kişilerin, çocukların yaşadığı istismarı bilmemelerinin düşünülemeyeceğini, bu durumda, küçükleri eve yerleştiren ve bakım sorumluluğu altında bulunan kişilerin, 5237 Sayılı Yasanın 39. Maddesindeki hüküm çerçevesinde ceza sorumluluğu altında olduğunu belirterek, ”Tüzel kişilerin yöneticileri ve küçüklerin barınmasından sorumlu olanların fail ile birlikte fiilden sorumlu olduğu aşikardır. Ayrıca kamuoyunda bu kişilerin, üst düzey devlet yetkilileri ile olan yakın ilişkileri sebebiyle korunduğuna dair bir algı oluşmakta ve hukuk devletine olan inancı zayıflatmaktadır. Yapılacak soruşturma ile küçüklerin kaldığı evleri kiralayan, ev kiralık değilse maliki olan kişilerin tespit edilmesi ve haklarında iddianame düzenlenerek dava açılması gerekmektedir.” ifadesinde bulundu.
Esentürk, üzerlerine düşen vicdan ve ahlaki yükümlülüğü yerine getirerek, kamuoyu tarafından da iyi bilinen çirkin olay hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve bu davanın her aşamasının kendileri tarafından takip edileceğini dile getirerek, yetkililerden konuyla ilgili bir an önce bir komisyon eşliğinde detaylı bir çalışma yapmalarını istedi.

Esentürk konuşmasına şöyle devam etti:
Hangi ideolojik görüşe sahip olursa olsun vicdanımıza, ahlakımıza ve insanlığımıza sığdıramadığımız böyle bir olay karşısında tüm vatandaşlarımızın da aynı hassasiyetle hareket etmesini temenni ediyoruz. Maalesef bu tarz iğrenç olaylar dünyanın her yerinde yaşanıyor fakat bizi korkutan husus ülkemizde böyle bir olayın üzerinin örtülmek istenmesi, çocuklarımızın değil vakıfların korunmak istenmesi olmuştur. Hiçbir hedef göstermiyorum. Fakat yaşanan bu olay karşısında sorumluların, kanaat önderlerinin ve yetkililerin, bu ülke insanlarının adet ve ananelerini dikkate alarak daha sağ duyulu ve belki de hepsinden önemlisi daha insani duygularla tepkilerini ifade etmeleri biz genç siyasetçiler için önem arz etmekte ve her şeyden önce gelmektedir.

Basın açıklamasına CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, Kadın Kolları Başkanı Nurten Bilecikligil ve partililer katıldı.
DSC_0001

DSC_0003

DSC_0007

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.