DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
20°C

CHP Milletvekili Adayı Yaşar Tüzün; Türkiye, iş kazalarında Avrupa’da ilk, Dünyada üçüncü sıradadır.

1 Mayıs, 1886 yılından beri bütün ülkelerde İşçi Bayramı olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde ise yıllarca yasaklı olarak kalmıştır. Gururla ifade ederim ki benimde altında imzamın olduğu kanun teklifi ile sonunda işçi bayramı olarak resmen yasalaşmıştır. Ancak iktidarın uygulamalarıyla maalesef, ‘göstermelik’ bir bayram olarak kalmış, bayramın içi boş bırakılmış, evrensel değerlerle doldurulmamıştır. Hatta birçok ilde İşçi Bayramı kutlamak yasaklanmıştır.

Hükümetin Meclis’ten geçirdiği yasalarla sendikal örgütlenmeye ağır darbe vurulduğu yetmezmiş gibi İç Güvenlik Yasasıysa ve hak arama mücadelesinin önü kesilmeye çalışılmıştır.

AKP iktidarının izlediği dış borca dayalı politika işçiyi işsiz bırakmakta, işsiz sayısı rekor düzeye artmakta, sendikalı sayısı giderek düşmektedir.

Her alanda taşeronlaşma devlet eliyle teşvik edilerek iş bulabilenler üzerinde baskı uygulanmaktadır.

Türkiye rekor işsizliğin yanında ne yazık ki iş kazalarıyla da rekor kırmaktadır. Bu vahim durumu devletin resmi istatistikleri de acı bir şekilde doğrulamaktadır. 2013 yılında meydana gelen iş kazası sayısı 2012 yılına göre yüzde 291 oranında, iş kazası sonucu ölüm ise yüzde 83 oranında artış göstermiştir. Türkiye, iş kazalarında Avrupa’da ilk, Dünyada üçüncü sıradadır.

Bu vahim tabloya rağmen iktidar hiçbir etkin önlem almamıştır. Tam tersine,  Soma ve Zonguldak başta olmak üzere tüm Türkiye’de maden kazaları ve İstanbul’daki asansör kazaları gibi yürek kaza yakan haberler ve toplu ölümler artmaya devam etmektedir. İktidar ise ölümleri “fıtrat olarak görmekte, sorumluları aklamak için elinden geleni yapmaktadır.

Bütün kararlar yandaş sermaye lehine alınmakta, asgari ücretliler 949,07 TL gibi oldukça düşük bir maaşa mahkûm edilmektedir. İkinci dönemde asgari ancak net 1.000,54’ye yükselecektir. Bu rakam açlık sınırının çok altındadır.

Vergi yükünü tamamen yoksul halkın sırtına yükleyen hükümet, kurumlardan toplayamadığı vergiyi asgari ücretlilerden toplamaktadır. Bu fakirden alıp zengine vermek demektir ve siyasi bir tercihtir.

Yaşadığımız sıkıntıların en önemli nedeni AKP iktidarının bu zengini kollayan yoksulu ezen ekonomi politikalarıdır.

7Haziran’dan sonra CHP iktidarında tüm halkımızın insan onuruna uygun bir yaşam sürmeleri için gereken tüm adımlar atılacak; işsizlik, yoksulluk, iş kazaları ve şiddet olayları kader olmaktan çıkacak ve emeğin acımasızca sömürülmesine izin verilmeyecektir.

En yüce değer olan emeğin, alın terinin, üreterek çalışmanın gücünün kutlandığı bu günde tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyor, başta işçi sınıfımız olmak üzere, tüm halkımızı, Yaşanacak Bir Türkiye için CHP çatısı altında ortak mücadeleye çağırıyoruz

yaşar tüzün 1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.