DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

CHP Kadın Kollarından, Ak Parti Kadın Kollarına cevap geldi.

10 Şubat 2015 tarihinde Bilecik AKP İl Kadın Kolları Başkanı Sayın Gülcan Namal’ın Bilecik Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasını Bilecik basınından öğrenmiş bulunmaktayız.

Bizim beklediğimiz Sayın Başkan’a yazıyı okuması için veren kişilerden ‘Gülcan Hanım maalesef bugün de 9 şehidimiz var lütfen onlara da rahmet dileyin’ demesini beklerdik. Ülkemizde her gün devam eden şehit haberleri ve o şehit ailelerinin gözyaşlarını görmeyen İktidar Partisi sadece ve sadece ‘dünya lideri’ diye nitelendirdiği Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olması konusunu gündeme almışlar.

Başkanlık sistemi nedir? Ne işe yarar? diye sorsak acaba net bir cevap alabilir miyiz? Onun da cevabını düşünüyoruz. Dünyada ilk 20’ye giren ülkelerin sadece 2’sinde Başkanlık sistemi uygulamadadır. Diğer taraftan son 20 ülkeye baktığımızda 19 tane ülkede Başkanlık sistemi uygulanıyor. Demek ki buradan şu sonuç çıkıyor. Eğer Başkanlık sistemi güzel ve halk yararına olan bir sistem ise dünya ülkeleri olarak nitelendirdiğimiz ülkelerde bu sistem uygulanırdı. Fakat görüyoruz ki bu sistem geri kalmış ülkelerde uygulanan bir sistemdir. İşte bu yüzden ki biz Başkanlık Sistemine karşı çıkıyoruz. AKP’nin istediği tek şey ‘Dünya Lideri’ olarak gördükleri Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi sadece onun yönetmesi o ne derse onun olmasıdır. Aslında onların istediği sistem Diktatörlük sisteminin ta kendisidir. Fakat bu söylemi Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 35. Olağan Kurultayımızda söylediği için AKP teşkilatlarından çeşitli saldırılara uğramış ve hakkında suç duyurunda bulunulmuş olup konu yargıya taşınmıştır. Bizim Bilecik CHP Kadın Kolları yönetimi olarak değinmek istediğimiz konu ülkemizde hiçbir sorun yokmuş ve tek konunun ‘Dünya Lideri’ denen kişinin Başkan olabilmesi ve her şeyi dilediğince yapabilmesidir. Biz buna karşı çıkıyoruz ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonunda kadar arkasındayız.

AKP İl Kadın Kolları Başkanı Sayın Gülcan Namal’ın açıklamasında Suriye Devlet Başkanı Esat’ı savunanlar kim? Esat ile fotoğraf çekinenler kim? Paralel Devlet ile kim işbirliği yapıyor gibi söylemlerde bulunmuştur. Biz bu açıklamayı dinlerken hayretler içinde kaldık. Daha düne kadar ‘Kardeşim Esat’ diyen sizin Başkan olması için elinizden geleni yaptığınız Sayın Recep Tayyip Erdoğan değil miydi. Esat ile boy boy fotoğrafları olan kişi ve ailecek tatillere çıkan kişi Recep Tayyip Erdoğan değil miydi? Düne kadar Paralel olarak yürüdüğünüz arkadaşlarınız bugün ne olduda Paralel Devlet ve terör örgütü oldu? Acaba karşılıklı menfaatler bittiği için mi bugün düşman oldunuz? Bizim bu sorduğumuz sorulara ‘Geçmiş Geçmişte Kalmıştır’ gibi basit cevaplarla kamuoyunu meşgul etmelerini istemiyoruz.

Mehmetçiklerimizin ve polislerimizin PKK terör örgütüyle her gün çatışma içinde olduğu ve şehit haberlerinin geldiği bu zamanlarda AKP İl Kadın Kolları Başkanı’nın yaptığı bu açıklamayı çok talihsiz buluyor ve böyle konularla kamuoyunu meşgul etmemelerini öneriyorum.

Nurten BİLECİKLİGİL

BİLECİK CHP İL KADIN KOLLARI BAŞKANI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.