DOLAR
32,2690
EURO
35,1200
ALTIN
2.273,62
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
25°C
Bilecik
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C

CHP İL BAŞKANI METİN YAŞAR; “HER TÜRLÜ DARBEYİ LANETLİYORUZ”

CHP İL BAŞKANI METİN YAŞAR; “HER TÜRLÜ DARBEYİ LANETLİYORUZ”

CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, 15 Temmuz’un yıl dönümü için bir mesaj yayınladı. Yaşar mesajında şunları kaydetti;

“15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçti.

Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye’nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz.

Darbe  girişimine karşı Milletimiz, Gazi Meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkarılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi kurma fırsatına dönüştürülememiş, sonraki süreçte TBMM’yi devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir aradan 2 yıl geçmiş olmasına rağmen darbenin siyasi ayağının çıkarılmasına dönük esaslı bir adımda atılmamıştır.

Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı kararlı duruşumuz devam edecektir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor.

Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişini lanetlerken, darbeye karşı canını vererek şehit olan evlatlarımızı rahmetle anar gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz.”

 

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL BAŞKANI

MEHMET METİN YAŞAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.