DOLAR
32,4948
EURO
34,9777
ALTIN
2.439,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Chp Bilecik’ten Tekersan (Mefro Wheels) İşçilerine Destek

Chp Bilecik’ten Tekersan (Mefro Wheels) İşçilerine Destek

CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Bilecik Belediye Başkan Adayı Dr.Sungur Turan, Osmaneli Belediye Başkan Adayı Hayati Zat, Vezirhan Belediye Başkan Adayı Mehmet Duymuş, İl ve İlçe Yönetimleri, Kadın ve Gençlik Kolları ile birlikte eyleme destek için TEKERSAN’a adeta çıkarma yaptı. Bayırköy’de faaliyet gösteren, eski adıyla TEKERSAN yeni adıyla MEFRO fabrikasında çalışan Birleşik Metal-İş Sendikası’na bağlı işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamadıkları gerekçesiyle, üretime engel olmadan yemek molasında ve vardiya çıkışında, düdük çalıp slogan atarak iş yerini protesto ediyorlar.

Birleşik Metal-İş Sendikası İş Yeri Temsilcisi Selçuk Kargı, fabrikada 25 Haziran 2013’te örgütlendiklerini ve bugüne kadar yapılan 7 görüşmede toplu iş sözleşmesiyle ilgili sonuç alamadıklarını söyledi: “’Bize verdikleri destekten dolayı CHP İl ve İlçe Örgütlerine teşekkür ediyorum. Gelmeleri bize moral vermiştir.” Dedi.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde istifa ederek CHP Osmaneli’den İl Genel Meclis Üyesi Adayı olan DSP Eski İl Başkanı Adem Ertuğrul da ziyarette hazır bulundu.

Türkiye’de işçiler sindirilmeye çalışılıyor

Tekersan’da toplu iş sözleşmelerinden hala bir sonuç alınmaması nedeniyle eylem yapan işçilere CHP Bilecik İl Yönetimi ve CHP Osmaneli İlçe Yönetimi de destek verdi. İşçiler ile aynı safta bulunarak eyleme iştirak eden CHP’liler eylemci kardeşlerine su ve lokum ikram ettiler. CHP Bilecik İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet söz alarak, işçilerin hak mücadelesini doğru ve yerinde bulduğunu şu sözlerle dile getirdi; “Biz CHP Örgütleri olarak Belediye Başkan Adaylarımızla birlikte yapmış olduğunuz eyleme destek amacı ile geldik. Öncelikle direnişinizi kutluyorum ve toplu iş sözleşmesinin hala sonuçlanmamış olması nedeniyle işçi sınıfının mağdur olması kabul edilemez. Toplu iş sözleşmesinin sonuçlandırılması için, göstermiş olduğunuz bu mücadeleyi takdirle karşılıyorum. Bizim düşüncemiz 12 Eylül rejiminden sonra, 12 Eylül darbesinden sonra Türkiye’de sindirilmeye çalışılan kitle örgütlerinin, sendikaların, sivil toplum örgütlerinin tekrardan hayata geçip birlik ve dayanışma içerisinde bu toplumda haklarını savunmalarına destektir amacımız.”dedi.

TEKERSAN’DAKİ BU BÜYÜK DAYANIŞMA YADSINAMAZ BİR GERÇEKTİR.

CHP Osmaneli Belediye Başkan Adayı Hayati Zat ise dayanışmanın her şeyden önemli olduğunu belirterek:
“Değerli arkadaşlarım 12 Eylül’den sonra toplumda bir erozyon, bir bireyselleşme çabası hakim oldu. Dayanışma bir toplumun en önemli hayat damarlarından biridir. Eğer bir toplumda dayanışmadan söz edilemiyorsa haksızlıkların hat safhaya ulaşması kaçınılmazdır. Bizler birliğimizi, çabamızı ve buradan doğan gücümüzü unuttuk. Bu manada Birleşik Metal-İş Sendikası ve DİSK’i kutluyorum. Elbette sendika çatısı altında grevli, toplu sözleşmeli sendikal hakların alınması, işçinin anayasadan doğan en doğal hakkıdır. Ve edindiğimiz bilgiye göre bu noktada Tekersan’da ciddi bir dayanışma mevcuttur. Bu yürekli arkadaşlarımızı göstermiş oldukları dayanışmadan ötürü yürekten kutluyor ve eylemlerinde yalnız olmadıklarını her zaman destek olacağımızı belirtmek isterim.”

HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ EMEĞİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Dr. Sungur Turan ise emeğin önemine vurgu yaparak:
“Biz CHP olarak emeğin yanındayız. Dün neredeysek yarında aynı noktada olacağız. Emek bizim yadsınamaz gerçeğimizdir, en yüce değerimizdir. Emekçi kardeşlerimizin haklı mücadelelerini canı gönülden kutluyorum. Büyük bir birliktelik ortaya koymaktalar. İnsanın yaşayabilmek için gerekli olan emeğinin, ekmeğinin peşinde olması kadar doğal bir şey yoktur. Bu noktada emekçi kardeşlerimizin mücadelesine sonuna kadar katkı veriyoruz. Birleşik Metal-İş Sendikasına ve DİSK’e de bu değerli direnişte desteğimizin sonsuz olduğunu bildiriyorum.’’ dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.