DOLAR
32,5570
EURO
34,8917
ALTIN
2.432,06
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Chp Bilecik il Başkanlığı Soma ile ilgili basın açıklaması

Chp Bilecik il Başkanı Avukat Çağatay Karaahmet Soma ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Soma maden ocağında meydana gelen kazadan ötürü büyük üzüntü duymaktayız. Sözün bittiği yerdeyiz…

Babasız kalan evlatlar, eşini, nişanlısını, kardeşini, evladını kaybedenler…

Tüm yurttaşlarımızın üzüntüsünü yüreğimizde hissediyor ve paylaşıyoruz.

Yüreğimizi yakan giden canlardır.

Ama ihmalin çok yüksek olduğunu öğrenmek acımızı daha da yükseltmiştir.

Ocak sahibinin siyasi uzantılarından, ocağın çalışamayacağı yönündeki raporlara rağmen halen çalışıyor olmasına, hükümetin aciz kalmasından, CHP milletvekili Özcan ÖZEL’in bu konuda TBMM de önerge vermesine ama verilen önergenin iktidar milletvekillerinin oyları ile reddedilmesine kadar.

CHP milletvekilinin araştırma komisyonu kurulmasına yönelik verdiği önerge 29 Nisan 2014 tarihinde elim kazadan 15 gün önce AKP milletvekillerinin oyaları ile reddedilmiştir. İşte bu husus acımızı daha da artırmış acı ile öfkeyi birleştirmiştir.

Öfkeliyiz, ekmek derdinde olan emekçiler ihmal ve boş vermişliğin kurbanıdır.

Öfkeliyiz birileri yeryüzünde sıcak evlerinde oturup yandaşlığın keyfini çıkartıp banka hesaplarını çoğaltırken

Emekçiler yer altında asgari ücretle ömür tüketmekteler.

Öfkeliyiz taşeronluğa dur diyoruz diye haykırdık , öfkeliyiz.., insan gibi yaşam herkesin hakkı dedik , öfkeliyiz milletvekilimiz aracılığı ile meclisi ve hükümeti 15 gün önce uyardık..

 

Giden canlardan sonra ne söylense boş acı düştüğü yeri dağlıyor ama maden emekçilerinin acısı tüm halkımızın yüreğini dağladı. Hayatını kaybeden emekçilerimize yüce Allahtan rahmet halkımıza başsağlığı diliyorum.

 

 

Av.A.Çağatay KARAAHMET

CHP Bilecik İL Başkanı

 

çağatay karaahmet 1

Yorumlar

  1. HASAN HORASAN dedi ki:

    Allah sizi ıslah eylesin.Ölüler üzerinden siyasat yapmayı ne zaman bırakacaksınız. Her felakette nemalanmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Yazıklar olsun. Siz bu kafayla gittiğiniz sürece bu millet sizi sevmez sevmeyecektir.