DOLAR
32,5995
EURO
34,7919
ALTIN
2.496,49
BIST
9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

CHP Bilecik, Deprem Bölgesi İçin Yapılan Çalışmaları Anlattı

CHP Bilecik, Deprem Bölgesi İçin Yapılan Çalışmaları Anlattı

CHP Bilecik İl Örgütü Deprem Bölgesi İçin Yapılan Çalışmaları Kamuoyuna Duyurdu

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Bilecik ve Bozüyük yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi tarafından deprem bölgesi için yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirici açıklama yapıldı.

İl Başkanlığında yapılan toplantıya; Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukcu, belediye başkan yardımcıları ve partililer katıldı.

Depremde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan toplantıda İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, yapılan çalışmalar yanı sıra depreme müdahalede yaşanan eksiklik ve yanlışlıklar hakkında konuştu.

Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı:

Depremin ilk anından bu yana yaraları sarmak için sahada yer aldık

Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, ‘’Depremin olduğu sabahtan itibaren çok acil bir şekilde partimizin il örgütü ile iletişime geçerek bir kriz masası oluşturduk. Afetin ilk dakikalarından itibaren deprem bölgesine intikal eden Milletvekilimiz Yaşar Tüzün başta olmak üzere milletvekillerimiz, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ve parti örgütümüzün üyeleriyle irtibat kurmak için yoğun çaba gösterdik. Sizlerin de malumu bölge ile iletişim ne yazık ki güç bir şekilde sağlanıyordu. Bir yandan iletişim ve koordinasyonu sağlarken bir yandan da Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimizin bölgeye intikalleri için ivedilikle hazırlıklarını yapmalarını sağladık. Aynı zamanda belediyemizde görev yapan ve bölgeye gönüllü arama kurtarma çalışması yapmak için gitmek isteyen personellerimizi de ayrı bir ekip olarak hazırlamaya başladık.’’ dedi.

Depremzedeler için bize destek veren tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum

Konuşmasında Bileciklilere yaptığı yardımlar dolayısıyla teşekkür eden Başkan V. Subaşı, ‘’İtfaiye ekiplerimizin Valilik ve AFAD koordinasyonu ile gidecekleri şehrin belirlenmesinin akabinde ekiplerimiz bölgeye hızlıca intikal etti ve ayaklarının tozu ile ilk saatlerden itibaren arama kurtarma çalışmalarına başladı. İkinci ekibimizde ayı şekilde Valilik ve AFAD koordinasyonu ile çalışma yapacakları bölge belirlenir belirlenmez hızlıca deprem bölgesine intikal ederek arama kurtarma çalışmalarına başladı. Birçok yaralı vatandaşımızı enkaz alanından kurtaran ekiplerimiz bölgede adından başarıyla söz ettirmeyi başarmıştır. Sizlerin de huzurunda kendilerine bu zorlu göreve tereddütsüz bir şekilde gittikleri ve birçok vatandaşımızı hayata bağladıkları için canı gönülden teşekkür etmek istiyorum.’’dedi.

Yapılan yardımları deprem bölgesine bizzat ulaştırma imkanı bulduk

Konuşmasında ‘’Yardımlarımızı gönderirken gerek bölgedeki ekiplerimizle iletişime geçerek gerekse bölgeye giderek bizzat yaptığımız tespitlerle oradaki vatandaşlarımızın öncelikli ihtiyaçlarını belirleyerek göndermeye özen gösterdik.’’ İfadesini kullanan Subaşı,  ‘’Bu sayede yapılan yardımların israfının ve ekiplerimizi boş yere meşgul etmesinin önüne geçtik bugüne kadar gönderdiğimiz her aracın doğrudan depremzedelere ulaştığından dolayı da çok mutlu olduk. Çünkü oradaki bir çocuğun bile yüzünde tebessüm yaratabilmek inanın tarifi anlatılamayacak kadar değerli bir duygu.’’ ifadelerini kullandı.

Depremzedeler için çadır ve uyku tulumları ürettik

Açıklamasında; ‘’Bölgeden gelen talepler çadır ve barınma üstüne yoğunlaşmaya başladığı anda çadır üretimine başladık.’’ İfadesini kullanan Başkan V. Subaşı, ‘’Kooperatifimiz, halk eğitim merkezi kurslarımız ve belediyemiz iş birliğinde çadır üretimine başladık ve 2 gün gibi kısa bir sürede toplam 120 adet çadır üreterek bağış yapılan çadırlarla birlikte deprem bölgesine ekiplerimiz eşliğinde gönderdik. Çadırlarımızın yanında 100’e yakın yatak ve barınma için gerekli malzemelerimizi de aynı şekilde deprem bölgesine ulaştırdık.  Bu esnada birçok farklı aktörle iş birliği yaparak farklı yardım projelerine de imza attık. Pelin’in Ayakkabıları, Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şubesi ve belediyemiz işbirliği ile yapılan bağışlar sonucu toplanan 700 çift ayakkabıyı Hatay’da bulunan depremzede vatandaşlarımıza kendi ellerimizle dağıttık. Yine Halk Eğitim Merkezimizin ve belediyemizin işbirliği ile uyku tulumları üretmeye başladık. Ürettiğimiz uyku tulumları deprem bölgesine ivedi bir şekilde ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz.’’

Depremin yaralarını hep birlikte saracağız

Deprem yaralarını birlikte çalışarak saracaklarını anlatan Başkan V. Subaşı, ‘’Okullarından koparılan ve uzaktan eğitim gibi akla mantığa sığmayacak bir yöntemle eğitimlerine devam ettirilen üniversite öğrencilerimize uzaktan eğitimde destek oluyoruz. Ücretsiz wifi, çay ve kahve ikramımız ile öğrencilerimize Bilecik Kent Konseyi binamızda bulunan salonlarımızda rahat bir ders çalışma ortamı sağlıyoruz. Bilecik halkının gönlü çok zengindir ve yardımseverdir. Bunu sayılarla veya rakamlarla ifade etmemiz mümkün değildir. Ancak biz halkımızın ne kadar yardımsever olduğunu bir de veri ve rakamlarla gözler önüne sermek istedik. Şimdi sizlere sayısal verilerle Bilecik halkının nasıl yaraları sarmak için seferber olduğunu kısaca anlatacağım.’’ dedi.

Yapılan yardımlar rakamlarla açıklandı

Başkan V. Subaşı, konuşmasına ‘’Bilecik halkı depremin ilk dakikalarından itibaren evindeki ekmeğinden çocuğunun kıyafetlerine kadar birçok yardım malzemesini belediyemize ulaştırmıştır.’’ İfadesini kullanarak, şu rakamsal bilgileri verdi: 7.200 adet battaniye, 6.063 adet bebek maması, bebek bezi ve bebek hijyen kolisi, 6.010 adet gıda kolisi, 6.210 adet kıyafet kolisi, 4.400 adet hijyen kolisi, 2.950 paket su, 390 adet ısıtıcı, 120 adet çadır, 80 adet yatak, 76 arama kurtarma ve gönüllü personel, 9 tır odun ve yakacak, 5 hizmet aracı, 4 adet konteyner, 1 adet seyyar ikram aracı, 1 adet jeneratör teslim edildi.

Daha sonra söz alan Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ise, yaptıkları faaliyetleri rakamlar vererek açıkladı.

Milletvekili Yaşar Tüzün:
Yapılan yardımlarla mağduriyetleri en aza indirmeye çalıştık

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de konuşmasında depreme müdahale ve sonrasında yapılan yanlışlıklar ve eksiklikler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istediğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından bölge halkına yardımların en hızlı ve güvenli şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla Yardım Koordinasyon Başkanı olarak seçilen Milletvekili Yaşar Tüzün de hem Cumhuriyet Halk Partili belediyeler hem de genel merkez koordinasyonunda yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi.

Yapılan yardımlarla mağduriyetleri en aza indirmeye çalıştıklarını kaydeden Milletvekili Tüzün, ‘’218 belediyemiz tarafından 8 bin 063 araç ve 23 bin 064 personel bölgeye sevk edilmiştir. Araçlar arasında tam teçhizatlı arama kurtarma araçları, iş makinaları, transfer otobüsleri, itfaiye, sağlık ve cenaze araçları ile insani yardım malzemelerini taşıyan araçlar bölgeye gönderildi. Bunun dışında toplamda 6 bin 436 TIR, 4 uçak, 6 gemi, 2 vapur ve 2 tren vagonu afet bölgesine gönderildi. Ayrıca günlük 710 bin öğün kapasitelim 142 mobil mutfak, 760 bin kapasiteli 153 ikram aracı, 140 bin ekmek kapasiteli 6 mobil fırın bölgede hizmet yaptı. Bununla birlikte 2 milyon 859 bin battaniye, 248 bin 752 ısıtıcı ve soba, 36 bin 715 çadır, 955 konteyner, bin 594 mobil tuvalet ve duş, 4 milyon 131 bin hijyen paketi ve 2 bin 25 adet de jeneratör deprem bölgesine gönderildi.’’ dedi.

Milletvekili Tüzün yapılan yardımlarda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize baş sağlığı dileğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.