DOLAR
32,4948
EURO
34,9777
ALTIN
2.439,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

CHP 91. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Başkanlığı, bugün partisinin 91. KURULUŞ yıldönümünü kutladı. Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Başkanlığı önünde toplanan parti yöneticileri ve parti üyeleri, daha sonra Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Atatürk Anıtına bırakılan çelengin ardından konuşma yapan Cumhuriyet Halk partisi Bilecik İl Başkanı Av.Çağatay Karaahmet, “91 yıldan bu yana süre gelen bir mücadele, 91 yıldır verilen önce bağımsız mücadelesi olarak verilen. Dökülen kan, dökülen gözyaşı ve başarıya ulaşan bir mücadele. Cumhuriyet Halk Partisinin tarihi Türkiye’dir. ” ifadelerini kullandı.

Kaybedilen yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, Cumhuriyet Halk partisinin başarısı için çaba sarf ettiklerini ve Parti Meclisine giren Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin’in bu görevinin büyük bir başarı olduğunu ifade eden Karaahmet, “İki seçim atlattık, Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için çaba sarf ettik. Tarlada iziniz olacak ki harmanda yüzünüz olsun değil mi? İşte arkadaşlar önümüzdeki dönem budur, önümüzdeki 8 aylık dönemde bütün Cumhuriyet Halk Partililerin önde olması gerekiyor değerli arkadaşlar, bu mücadeleye omuz vermesi gerekiyor. Bu mücadeleye güç vermesi gerekiyor. Sen ben kavgasını bırakması gerekiyor. Arkadaşlarım kurultaydan sonrasında elbette partide yeni bir ivme, yeni bir hareketlenme olacak. Bakınız geçirdiğimiz kurultayda Parti Meclisi üyelerini seçtik.
Ve burada gururla söylüyorum, onurla söylüyorum. Kıvançla, mutlulukla söylüyorum. Tayfur Ün’den sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin Parti Meclisi’ne ilimizden bir arkadaşımızı gönderdik. Burada değerli arkadaşımı tebrik ediyorum. Buradan örgütümü tebrik ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultaydan sonra ikinci büyük organına ilimizden bir arkadaşımızı gönderdik. Arkadaşlar bunun mutluluğunu yaşayın. 61 kişilik parti organına, gençlik kotasından Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin’i gönderdik. Bunun mutluluğunu yaşayın. Bunun kıvancını duyun. Bu önce Cumhuriyet Halk Partisi, sonra Bilecik için büyük başarıdır.” dedi.

Türkiye Tarihi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. diyen Karaahmet açıklamalarının devamında, “Dünyada hiçbir benzeri olmadan çetin bir emperyalizm mücadelesi, çetin bir bağımsızlık mücadelesi, dirilişin yapıldığı bu coğrafyanın içinden çıkmış umdelerin oluşturduğu ve tüm umdeleriyle dünyaya örnek olmuş 6 okuyla mücadelesini ortaya koymuş bir siyasi oluşumdur. Ülkenin bağımsızlık mücadelesi veren, bu coğrafyaya bağımsızlığı getiren, emperyalizme mücadeleyi dünyaya örnek olacak şekilde veren bir siyasi oluşumdur. Yine aynı şekilde en büyük başarımdır diyen ikinci liderimizin önderliğinde ülkeye çok partili yaşamı getiren ve ciddi anlamda kendi iktidarını kendi eliyle hediye eden ve Çankaya’dan aşağıya gururla, onurla yürüyen lideri olan siyasi oluşumdur. Su kullananın toprak işleyenin diyerek ne ezen ne ezilen hakça bir düzen diyen üçüncü genel başkan ile bu topraklara sosyal demokrasiyi getiren grev ve işçi haklarını koruyan bir siyasi oluşumdur Cumhuriyet Halk Partisi. Sonraki genel başkanı tarafından darbelere karşı direnen bir oluşumdur Cumhuriyet Halk Partisi. Darbelerden sonra mallarına, mülküne el konulan, ötekileştirilen, üyeleri hapislere atılan, sırf Cumhuriyet Halk Partisi kimliği taşıyor diye sürülen ve ailesinden uzaklaştırılan üyeleri barındıran ancak buna rağmen yok edilmek istenirken alevlenen ve büyüyen bir yapıdır Cumhuriyet Halk Partisi. 1 Mart Tezkeresi ile ülkenin güney doğusunun kansız işgalini engelleyen bir siyasi yapıdır” dedi.

91. KURULUŞ yıldönümünün ardından parti yöneticileri ve parti üyeleri çay bahçesinde çay içtiler.

2014_09_09-17578-1024x684

2014_09_09-17590-1024x684

2014_09_09-17607-1024x684

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.