DOLAR
32,3654
EURO
34,9610
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

CEZAEVİNDEKİ KADINLAR İÇİN ”BAŞ TACI” PROJESİ

CEZAEVİNDEKİ KADINLAR İÇİN ”BAŞ TACI” PROJESİ

Bilecik Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ”Baş Tacı” projesi kapsamında, Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevindeki kadın mahkumlar, ürettikleri el emeği göz nuru eserler ile hem zamanlarını verimli geçirecekler, hem de ekonomik olarak katkı elde edecekler.

Bilecik Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik Belediye Başkanlığı Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı, M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Mustafa Şen’i makamında ziyaret etti.

Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, gerçekleştirilen ziyarette; M Tipi Kapalı Cezaevinde bayan hükümlü ve tutukluların istifadeleri noktasında gelir getirici kursların tanıtılması ve pazar imkanlarının araştırılması düşüncesiyle gerçekleştirilen ”Baş Tacı” projesi hakkında Müdür Şen ve beraberindekilere bilgi verdi.

Proje hakkında bilgi veren Hülya Eçen Çalışkan, Bilecik’te kurum ve kuruluşlar işbirliğinde güzel bir çalışmaya daha imza atıldığını belirterek, şunları kaydetti:

”8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki kadın hükümlü ve tutuklularla bir araya geldik. Ziyaretimizde kadın hükümlülerin bu güzel gününü kutladık. Sözkonusu üç paydaşın işbirliğinde Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevindeki kadın hükümlülerimizin faydalanması için ”Baş Tacı” projesini uygulamaya koyuyoruz. Hakkında eğitimler vererek, başlayacağımız projemiz ile kadın hükümlüler, sabun ve kokulu taş gibi materyaller üzerinde çalışarak, el emeği göz nuru eserler ortaya koyacaklar. Ziyaretimizde Bilecik Belediyesi ve diğer paydaşların projeye yapacakları katkıları konuştuk. Böylece proje ile kadın hükümlüler, hem zamanlarını faydalı bir şekilde geçirmiş olacaklar, hem de ekonomik yönden bir katkı bulmuş olacaklar. Bu ziyaret ile bizler ve diğer iştirakçiler projenin startını vermiş olduk. Umarım güzel sonuçlar elde ederiz” ifadelerini kullandı.

Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Mustafa Şen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, konuklarına teşekkür etti.

Bilecik Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde güzel ve anlamlı bir çalışmanın gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile geteren Şen, bu konuda kendilerinin gerekli katkıları sunmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyarette, Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan kadın hükümlülere, ”Baş Tacı” projesinin simgesi olan baş taçlarını hediye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.