DOLAR
32,5441
EURO
34,8823
ALTIN
2.434,25
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

CEZAEVİNDE KUTLU DOĞUM PROGRAMI

Bilecik M tipi kapalı cezaevinde, Ceza İnfaz Kurumu ve Bilecik İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir program düzenlendi.
Programa Bilecik Vali Yardımcısı Abdulmuttalip Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir ŞAHİNER, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Hazer, , İl Müftüsü Necati Akkuş, Ceza İnfaz Kurum Müdürü Mustafa Şen, Cezaevi Vaizi Ahmet Şimşek, Din görevlileri Rıdvan Candan, Ahmet Saygılı, Mustafa Gündüz, Servet Arı, Emir Aydın, hükümlü ve tutuklular katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İl Müftüsü Necati Akkuş haftanın mana ve ehemmiyetini anlatan bir konuşma yaptı. “Allah Teâla, insandan önce bütün varlıkları yaratmış, kâinat insanın yaşayabileceği şekle gelince insanı yaratmıştır. İnsanı yaratınca da meleklerin insana secde yapmasını emretti. Bütün melekler insana secde etti yalnız iblis kendini üstün görerek secde etmedi. Allah Teâlâ’nın burada aslında amacı insana secde ettirmek değil kendine itaat bekliyordu. İşte iblis bunu anlayamamış buna isyan etmişti diye başladığı konuşmasına şöyle devam etti;
“Allah Teâla Âdem (as)’dan da eşi Havva validemizi yarattı ve onları cennete koydu. Onlardan bir tane ağaca dokunmamalarını istedi. Onlar ise hata yaparak yasak ağaca dokundular ve cennet ten çıkarıldılar. Ama Hz Adem (as) ve Hz Havva anamız hatalarını anladıklarında, hatalarında ısrar etmediler hemen pişman olup tevbe ettiler. İblis ise bunu hiç yapmadı. Dolayısıyla herkes hata yapabilir, yalnız hatasını anlayıp da tevbe edenlerin tevbesini Allah Teâla kabul eder ve hiç kimse de Allah’ın rahmetinden ümidini kesmemeli.
Allahu Teâlâ insanlara Adem (as)’ den bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’me kadar peygamberler gönderdi. Bu peygamberlerin gönderiliş amacı; tevhidi, adaleti, vahdeti ve kardeşliği yaşatmaktı. Bu bağlam da peygamberimiz (sav) Allah Teala’dan şu emirlerle geldi: “Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin.”, , “Ey iman edenler Allah’a karşı gelmekten nasıl sakınmak gerekiyorsa, öylece sakının ve siz ancak Müslümanlar olarak ölün.”, “Allahın ipine sımsıkı sarılın.”
Bunun için Kutlu doğum Haftası’ nı da vesile kılarak peygamberimizi bu temel değerleri getirdiği için çok sevmeliyiz. O’nun gayesi bizleri huzura eriştirmekti. Onu Allah Teâlâ bize şöyle takdim ediyor. “Andolsun size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O size çok düşkün, mü’minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir.”
Son olarak, Peygamberimizin getirdikleriyle yaşayabilmeyi Mevla cümlemize nasip eylesin. Peygamber Tevhit ve vahdet temasının işlendiği Kutlu Doğum Haftası’nın bütün insanlık için hayırlara vesile olması temenni ediyorum.”
Program, Din görevlilerinin ilahi dinletisi ve Kur’an kursuna katılan mahkûmlara belgelerinin verilmesiyle sona erdi.
150416cezaevikutludoprogramı (7)

150416cezaevikutludoprogramı (1)

150416cezaevikutludoprogramı (2)

150416cezaevikutludoprogramı (4)

150416cezaevikutludoprogramı (6)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.