DOLAR
32,5488
EURO
34,9371
ALTIN
2.445,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Çekişmeli Geçen Derbi Fenerbahçe’nin

Çekişmeli Geçen Derbi Fenerbahçe’nin

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 18. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe, Beşiktaş’ı 74-68 yendi.

Karşılaşmaya McCoughtry’nin basketleriyle iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe, 4. dakikada 6 sayılık farka ulaştı: 11-5. Oyunda McBride’ın ağırlığını koymasıyla mücadeleyi dengeleyen Beşiktaş, Kulichova ve Begüm Dalgalar’ın da skora katkı yapmasıyla 10-2’lik bir seri yakaldı ve 8. dakikada 15-13 öne geçti. Sarı-lacivertliler, Esmeral Tunçluer ve Verameyenka ile sayı bularak ilk periyotu 18-17 önde kapatmayı başardı.

Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci periyot, büyük mücadeleye sahne oldu. Yasemin Horasan, Kulichova ve Mc Bride’ın kazandırdığı basketlerle üstünlüğü ele alan Beşiktaş, 15. dakikada 6 sayılık (31-25) fark yakaladı. Periyotun son bölümünde Esmeral Tunçluer, Hollingsworth ve Pondexter ile üst üste basketler bularak 36-35 öne geçen ev sahibi ekip karşısında Begüm Dalgalar’ın son saniye üç sayılık basketiyle Beşiktaş’ın devreyi 38-36 galip kapatmasını sağladı.

Üçüncü çeyrekte pota altını Perovanovic ile iyi kullanan ve Mc Bride ile sayılar bulan Beşiktaş’a, Pondexter’ın 3 sayılık basketleriyle karşılık veren Fenerbahçe, rakibinin farkı açmasını engelledi. Fenerbahçe, çeyreğin son dakikasına girilirken Birsel Vardarlı ile kazandığı basketle 51-50 öne geçti ve Esmeral Tunçluer’in 3 sayılık basketiyle de son periyota 54-50 üstün girdi.

Oldukça çekişmeli geçen son periodun kırılma anlarında Pondexter ile bulduğu sayılarla üstünlüğü elinde tutan Fenerbahçe, 37. dakikada farkı 8 sayıya (67-59) çıkarırken, mücadeleyi bırakmayan Beşiktaş, McBride ile Kulichova’nın basketleriyle bitime 41 saniye kala farkı 1 sayıya (69-68) indirdi. Maçın son 4,5 saniyesine de bu skorla girilirken, taktik faul sonrası Fenerbahçe’de McCoughtry iki atışı da sayıya çevirerek farkı 3 sayıya (71-68) çıkardı. Beşiktaş, son hücum şansında da topu kaptırınca, Pondexter’ın 3 sayılık basketi maçın skorunu 74-68 olarak belirledi.

Maç sonrası gerginlik

Öte yandan, maçın bitiminin hemen ardından Fenerbahçe’den McCoughtry ile Beşiktaş’tan Tuğba Taşçı arasında tartışma yaşandı. Maç içinde de zaman zaman gerginlik yaşayan iki oyuncunun tartışmasını, araya giren takım arkadaşları sonlandırdı.

Fenerbahçe’de 24 sayı atan Pondexter, hem maçın en skorer ismi hem de takımının galibiyetinde en önemli pay sahibi oldu. Beşiktaş’ta ise Mc Bride 17 sayısı, mağlubiyeti engelleyemedi.

Haftaya ikinci sırada giren sarı-lacivertliler, ligde üst üste 14. maçını kazanarak, 18. hafta sonunda 16 galibiyete ulaşırken, Beşiktaş 11. yenilgisini aldı.

Salon: Ülker Sports Arena Metro Enerji

Hakemler: Özlem Yalman, Ozan Çakar, Murat Amaç

Fenerbahçe: Pondexter 24, Olcay Çakır, McCoughtry 13, Verameyenka 7, Hollingsworth 10, Birsel Vardarlı 4, Matovic 9, Esmeral Tunçluer 7, Tuğçe Canıtez

Beşiktaş: McBride 17, Tuğba Taşçı 8, Begüm Dalgalar 11, Perovanovic 9, Kulichova 14, Gülşah Duman 3, Yasemin Horasan 6, Deniz Boz

1. Periyot: 18-17

Devre: 36-38

3. Periyot: 54-50

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.