DOLAR
32,3674
EURO
34,9439
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

ÇATAK Projesi..

Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) projesi toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik koruma programını tercih eden üreticilerin desteklenmesidir.

ÇATAK kapsamındaki İller her yıl Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmekte olup ilimiz de projeden yararlanan iller arasında bulunmaktadır. Proje uygulama alanları İl Komisyonunun kararı ile sorunlu tarım alanlarında iyileştirme olanakları gözetilerek seçilmekte ve üç kategori başlığında çalışmalar sürdürülmektedir.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı şube Müdürlüğümüzce yürütülen ÇATAK projesi çalışmaları 2015 yılı programını görüşmek amacıyla, 23 Şubat 2015 Pazartesi günü İl Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ başkanlığında tüm İlçe Tarım Müdürlerimiz toplanmışlardır.

Toplantıda ÇATAK programı uygulama kategorileri ve ilimiz sorunlu tarım arazilerinin durumu görüşülmüş, uygulamada yaşanan sıkıntılar çözüm yolları ve genel potansiyellerin değerlendirmesi yapılarak 2015 yılı uygulama alanları belirlenmiştir. Uygulama alanlarına ilişkin komisyon kararı alınarak Bakanlığımız ilgili birimine onay için gönderilmiştir.

Komisyon kararı gereğince belirlenen alanlarda 2. Kategoride toprak ve su yapısının korunması başlığında, yoğun taşlılık sorununun giderilmesi ve organik madde miktarının arttırılması amacıyla taş toplama ve çiftlik gübresi uygulamalarını gerçekleştiren çiftçilerimizin desteklenmesi öngörülmektedir.3. Kategori çerçevesinde, çevre dostu tarım teknikleri ve kültürel uygulamalardan; su kullanımını asgariye indirecek uygun basınçlı sulama yöntemlerinden birinin kullanılması ile kontrollü ilaç ve gübre kullanımı uygulanmalarının destekleme kapsamına alınmasına komisyonumuzca karar verilmiştir.

Alınan kararların Bakanlığımızca onaylanmasının ardından ilgili ilçe ve köylerimizde gerekli duyurular yapılarak projenin uygulanmasına başlanacaktır.

1 (1) 2 (2)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.