DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bilecik’e Geliyor

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bilecik’e Geliyor

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi 1-5 Mart’ta Pazaryeri, Söğüt, Bilecik ve Osmaneli’nde Ziyaretçiye Açılıyor

Bilecik Valiliği himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ortaklığında ilgili paydaş kamu kurum ve kuruluşların iş birliğinde; Milli Şuurumuzun geliştirilerek Çanakkale Ruhunun gelecek nesillere aktarılması; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü münasebetiyle, zaferimizin 109. Yıldönümünde T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın 180 Günlük Eylem Planı’nda yer alan ‘’Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’’ rotasını Bilecik’ten başlatıyor.

1 Mart 2024 Cuma Günü Pazaryeri İlçesinde Kaymakamlık önünde, 2 Mart 2024 Cumartesi günü Söğüt İlçesinde Ertuğrul Gazi Türbesi önünde, 3-4 Mart 2024 Pazar ve Pazartesi tarihlerinde Bilecik Merkez Cumhuriyet Meydanı’nda, 5 Mart tarihlerinde ise Osmaneli Hükümet Konağı önünde; 09:00/17:00 saatleri arasında ziyaretçileri ile buluşuyor.

‘’Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale’’ ilkesiyle 81 ilimizde 7’den 77’ye tüm ziyaretçilere kapılarını açan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi içerisinde; Çanakkale Savaşları ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, savaşta kullanılan ekip ve ekipmanlar, askeri üniformalar, mektupların ve dijital içerikler yer almaktadır. Çanakkale’ye gitme imkânı bulamayan tüm genç, yaşlı ziyaretçilerin müze konsepti ile bu duyguyu Bilecik’te yaşamış olacaklar.
‘’Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ne geziler ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.