DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

ÇANAKKALE RUHU 3 BOYUTLU BELGESEL İLE YENİDEN YAŞANACAK

ÇANAKKALE RUHU 3 BOYUTLU BELGESEL İLE YENİDEN YAŞANACAK
Bilecik Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimci Yazar Muzaffer Tekelioğlu’nun katkılarıyla hazırlanan ”ÇANAKKALE DESTANI’NIN 100.YILI 3 BOYUTLU BELGESELİ ” projesinin protokol töreni düzenlendi.
Bilecik Belediyesi’nde gerçekleştirilen proje kapsamında ilimizdeki tüm orta okul düzeyindeki 3 bin öğrenci, Çanakkale’nin ruhunun anlaşılması amacıyla hazırlanan 3 boyutlu belgeseli okullarında izleyecek.
Gerçekleştirilen protokolde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, bugün, Bilecik Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Değerli hocamız Muzaffer Tekelioğlu’nun da katılımlarıyla çok güzel bir projenin protokolü için bir araya geldiklerini belirtti.
”ELLERİ KINALI ANALARIN KINALI KUZULARINA MEKTUP” ADLI 3 BOYUTLU FİLM İLE ÇANAKKALE RUHU DAHA İYİ ANLAŞILACAK”
Bilecik Belediyesi olarak, çocuklarımızda tarihi bilincin oluşturulmasına yönelik güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:
”Tarihimizde çok önemli bir noktada olan şehitlerimizin anısına 5-6 yıl önce Muzaffer Tekelioğlu’nun yazdığı ”Elleri Kınalı Anaların Kınalı Kuzularına Mektup” adlı kitap, Bilecik Belediyesi tarafından basılmıştı. Bu kitapta geçen menkıbeler ve olaylardan yola çıkarak, bizler de bu proje kapsamında Çanakkale ruhunun daha iyi anlaşılması açısından 3 boyutlu bir film ile çocuklarımızın bilgisine sunacağız. Çocuklarımız, daha önce okudukları bu kitabı bu sefer 3 boyutlu film şeklinde izleyerek, tarihini daha iyi anlamaya çalışacaklar. Böylece tarihlerinden daha iyi ders alacaklar, tarihi daha iyi tahlil etme imkanı bulacaklar. Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz bu anlamda bize imkan verdiler. Proje kapsamında 10 Mart’tan itibaren 3 bin orta okul öğrencimiz, okullarında bu filmleri izleyerek, tarih bilgilerini, tarihi düşüncelerini daha sağlam temeller üzerine koyacaklar. Projenin gerçekleştirilmesinde Milli Eğitim Müdürümüz ve personeli ile Değerli Hocamız Muzaffer Tekelioğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bu projenin öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesile ile şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum. ”
”ÇANAKKALE RUHUNU ANLATACAK BİRÇOK ETKİNLİK DÜZENLİYORUZ”
Belediye Başkanı Selim Yağcı konuşmasında ayrıca her yıl Çanakkale Ruhunun önemi hakkında birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek, ”Çalışmalarımız kapsamında 20 Mart tarihinde Serdar Tuncer ve Tarihçimiz Ahmet Şimşirgil’in birlikteliğinde güzel bir söyleşi olacak. Daha sonra İstiklal Marşımızın kabulü dolayısıyla ”İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması” düzenleyeceğiz. Bunun dışında her yıl düzenlediğimiz Çanakkale Gezileri’ni tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ALTINKAYNAK: ”BİLECİKLİ ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK ŞANSLI”
Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ise yaptığı konuşmada anlamlı bir proje kapsamında bir araya geldikleri için büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, şunları söyledi:
”Bilecikli çocuklarımız ve eğitim camiası gerçekten çok şanslı. Sadece bugün kurumum ile ilgili 3 güzel ve önemli projeye imza attık. İlki SGK kurumu ile çocuklarımıza yönelik ”Obezite, Diyabet ve Güvenli Yaşam” konulu bir program oldu. Üniversitemiz ile birlikte ise üniversiteye adım adım projesi kapsamında ”YGS’ye 5 Kala” konulu bir söyleşiye katıldık. Şimdi ise böyle güzel bir çalışma için bir aradayız.
TEKELİOĞLU: ”GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJE İLE ÇOCUKLARIMIZ, ÇOK ÖNEMLİ OLAN ÇANAKKALE RUHUNU DAHA İYİ ANLAYACAKLAR”
Muzaffer Tekelioğlu ise Çanakkale Ruhunun çok önemli olduğunu belirterek, şunları aktardı:
”Kitabımızdaki o isim başlık biliyorsunuz Yani Kınalı Aliler, Kınalı Hasanlar vardı. Onlar askere gönderilirken anaları tarafından başlarına kına yakılırmış. Hatta onunla alakalı birşey var. Komutan soruyar: ‘Evladım senin o başındaki kına nedir? diye. Arkadaşları da dalga geçiyormuş. O bunun üzerine annesine bir mektup yazdırıyor, kendisinin de yazması olmadığı için. Mektubunda annesine soruyor. Anne, sen niye başıma kına yaktın? Arkadaşlarım benimle dalga geçiyor, diye. Annesi ise cevaben şunu söylüyor. Oğlum biz 3 şeye kına yakarız. Birincisi koçlaradır, Allah’a kurban olsun diye. İkincisi gelin olmuş kızlaradır, eşlerine ve ailelerine kurban olsunlar diye. Üçüncüsü ise askerlerimize kına süreriz, vatanına kurban olsunlar, diye. Sayın Belediye Başkanımızla uzun bir aradan beri çalışıyoruz. Bir başka kitabımız kendisinin katkılarıyla basılarak, okurlarımıza dağıtıl. Bu anlamda aldığımız destekler yeni eserleri ortaya koymamızda bizlere güç ve cesaret veriyor. Bu proje de bu anlamda çok güzel ve iyi neticeleri vereceğine inanıyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

121_resized 345_resized - Kopya ğı45_resized - Kopya

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.