DOLAR
32,5159
EURO
34,8944
ALTIN
2.439,01
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

CAN GÜVENLİĞİNİZ İÇİN ASANSÖR KONTROLLERİNİZİ YAPTIRIN

CAN GÜVENLİĞİNİZ İÇİN ASANSÖR KONTROLLERİNİZİ YAPTIRIN

Bilecik Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü (TSO) işbirliğinde gerçekleştirilen çalışma ile şehrimizdeki asansörlerin denetimi yapılıyor.

Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Görevlisi Makine Mühendisi Osman Ergen, TSO Makine Mühendisleri Ramazan Uçpınar ve Olgun Aydınbeyli ile Bilecik’tesi asansör bakım firması çalışanlarının olduğu heyet, ilimizde bulunan yapılardaki asansörleri denetleme çalışmasını gerçekleştiriyor.

Gerçekleştirilen denetlemelerin yanı sıra 24 Haziran 2016 tarihli Asansör ve Bakım İşletme Yönetmeliği hakkında açıklamalarda bulunan Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Görevlisi Makine Mühendisi Osman Ergen, şunları kaydetti:

”Bilecik Belediyesi olarak il sınırımızda bulunan asansörlerin kapsamlı denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın kullandığı ve hayat standartlarımızı kolaylaştıran dikey asansörlerde 24 Haziran 2016 tarihli Asansör ve Bakım İşletme Yönetmeliğine göre her asansör yıl içerisinde bir defa periyodik muayeneden geçmek durumundadır. Periyodik muayenede, Ulusal firmamız olan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile iki yıllık yeni bir protokol imzalandı. TSE’nin yetkili ve uzman arkadaşları gelip binalarımızı kontrol etmekteler. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini de gözeterek, bu konuya çok önem veriyoruz. Yeni mevzuatın getirdiği yeniliklerden birisi de yeşil etiket veya sarı etiket almayan asansörlerin belli bir periyodikten sonra mühürlenmesi ve servis dışı bırakılmasını emretmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması açısından bu konuya azami önem ve gayret sarfetmeleri gerekmektedir.”

BİLECİK BELEDİYESİ MAKİNE MÜHENDİSİ ERGEN:

”BİLECİK BELEDİYESİ OLARAK ÖNCELİĞİMİZ, İNSANLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİDİR”

Açıklamasında ”Bilecik Belediyesi olarak önceliğimiz, insanlarımızın can güvenliğidir” ifadesine yer veren Ergen açıklamasını şöyle tamamladı:

”Türkiye’de kullanılan asansörlerin maalesef çoğu kullanım standartlarının dışında bulunduğundan bakım firmaları ve bina yöneticilerimiz gerekli önlemleri almakla mükelleftirler. 24 Haziran 2016’da çıkan yeni yönetmelikte belediyelerin periyodik bakım ücretlerinden kendi ad ve namına da yüzde 10’luk kısmını tahsil edebilmektedir. Ancak Bilecik Belediyesi olarak önceliğimiz, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği olduğundan dolayı bu yüzde 10’luk kısmı Bilecik Belediyesi olarak almıyoruz. Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve daha ucuz bir hizmet sunmayı planlıyoruz.” dedi.

TSE MAKİNE MÜHENDİSİ UÇPINAR:

”ASANSÖR DENETİMLERİ CAN VE MAL GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİDİR”

TSE Makine Mühendisi Ramazan Uçpınar ise denetimler hakkında verdiği teknik bilgilerde asansör denetimlerinin can ve mal güvenliği açısından son derece önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

”TSO olarak asansör denetimlerimizi Bilecik Belediyesi ve ilgili firma çalışanları ile gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yıllık kontrollerimizde baktığımız alanlardan biri revizyon kutusu. Revizyon kutusunda ise incelediğimiz en önemli noktalardan birisi de mantar stobudur. Mantar stobu, asansörün durmasını sağlayan aygıttır. Diğer baktığımız noktalardan bir tanesi de asansörün frenlemeye geçmesini sağlayan paraşüt sivicidir. Diğer kontrollerimiz kapsamında ise aşırı yük ve halatlarının plemenslerini inceliyoruz. Ayrıca kapı kilitlerinin kontrolünü yapıyoruz. Bununla birlikte karşı ağırlık dediğimiz tertibatın kontrollerini yapıyoruz, halatlarına bakıyoruz, tutucularını kontrol ediyoruz. Güvenlik itibariyle önemli gördüğümüz korkulukların kontrolünü yapıyoruz. Makine dairesi, kuyu dibi ve kabin içinde kontroller yapıyoruz.” dedi.

Denetimler gerçekleştirildikten sonra asansörlere iliştirilen etiketler hakkında da bilgi veren Uçpınar, ”Denetimler sonucunda asansörlerimize çeşitli renklerde etiketler yapıştırıyoruz. Bu etiketlerden biri olan kırmızı etiket asansörün güvensiz olduğunu belirtiyor ve bu güvensiz olan kısımların düzeltilme süresi ise üzerinde yazıldığı gibi 30 gündür. Daha sonra bunun bir altı olan sarı etiket var. Sarı etiket kusurlu anlamını taşıyor ve bunun da düzeltilme süresi 60 gündür. Bunun da bir altında mavi etiket var. Mavi etiket hafif kusurlu olduğuna işaret ediyor ve bunun da düzeltilme süresi 12 ay ile 48 ay şeklinde belirtiliyor. Son etiketimiz ise yeşil etiket. Bu etiket ise asansörün güvenli olduğuna dair verilen etikettir. Yeşil etiketin ise yıllık muayenesinin yapılması gerekmektedir.”

Vatandaşlarımızın, asansör denetimleri hakkında detaylı bilgi için Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne müracaat edebilecekleri bilgisi verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.