DOLAR
32,5952
EURO
34,7918
ALTIN
2.497,68
BIST
9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

CAN DOSTLARIMIZI YAZ SICAĞINDA SUSUZ BIRAKMAYALIM

 

Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl, şehrimizdeki 15 noktaya yerleştirilen Sokak Hayvanları Beslenme Noktaları’na yem ve su takviyesi yapıldı.

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, beslenme noktalarına, yem ve su takviyelerini belirli aralıklarla yaptıklarını belirterek, sıcak havalar nedeniyle hayvanların susuz bırakılmaması uyarısında bulundu.

Hayvanların sıcaktan büyük oranda etkilendiğini dile getiren Avcı, şunları söyledi:

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte oluşan hava sıcaklığı nedeniyle belediyemiz tarafından geçtiğimiz yaz mevsiminde uygulamaya koyduğumuz Sokak Hayvanları Beslenme Noktaları’na yem ve su takviyesinde bulunuyoruz. Beslenme noktalarımızın bir bölümüne kedi ve köpekler için yem ve su koyarken bir bölümüne de kuşlar için yem bırakıyoruz. İl sınırları içerisinde 15 tane beslenme noktamız var. Vatandaşlarımızdan, bu beslenme noktaları konusunda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Yani bu beslenme noktalarının temiz ve işlevsel halde tutulmasını istiyoruz. Buralara ve evlerimizin önlerine, çevreyi rahatsız etmeyecek ve kirliliğe neden olmayacak şekilde su bırakmaları, can dostlarımız için büyük bir fayda olur.”

Bilecik Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sühendan Sengen ise konulan su ve yem beslenme noktalarına gerekli takviyelerin yapılması ricasında bulundu.

Havaların bundan sonraki süreçte ısınacağını dile getiren Sengen, ”Tüylü dostlarımızın bu suya ihtiyaçları var. Kaplarda suların mutlaka bulunması gerekiyor. Temizlik şirketi çalışanlarının da koyduğumuz su kaplarını yerlerinden almamalarını istiyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın bu konuda daha çok duyarlı olmaları gerçekten bizleri mutlu edecek ve işimizi kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum. Lütfen hayvanlarımız susuz kalmasın diyorum.” diye konuştu.

DSC_0595

DSC_0600

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.