DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ KONFERANSTA BİR ARAYA GELDİ

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ KONFERANSTA BİR ARAYA GELDİ

Bozüyük Belediyesi ve Bozüyük İlçe Müftülüğü iş birliği ile “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeni ile konferans düzenlendi.
Bozüyük Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen konferansa Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa YÜRÜKCÜ, Bozüyük İlçe Müftüsü Selami BAĞCI, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa BAŞ, camiler ve din görevlileri katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta ilk olarak konuşan Bozüyük İlçe Müftüsü Selami BAĞCI; “Camiler, Allah’a ibadet edilen insanların Allah’a en yakın oldukları kutsal mekanlardır. Allah’ın mescitlerinin bakımını, imarını yapmak onun kullarına hizmet etmek biz din görevlileri için en büyük onur ve şereftir. Bizlere bu görevi bahşettiği için Rabbimize sonsuz hamd ve şükrediyoruz. 15 Temmuz’da ülkemizde yaşanan darbe girişimi, camilerin ve din hizmetlerinin değerini bir kez daha ortaya koymuştur. Din hizmeti sunanların İslam’ın o güzel mesajını insanlara doğru bir şekilde sunmasının ne denli kıymetli olduğunu bize göstermiştir. Bu etkinliğin düzenlenmesinde başta Bozüyük Belediye Başkanı Sayın Fatih BAKICI ve çalışanlarına, burada bulunan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
İlçe Müftüsü Selami BAĞCI’nın ardından programa konuşmacı olarak katılan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa BAŞ; “Camiler ve din görevlileri olarak bizler yaşamımız boyunca devam eden bir görev içindeyiz. Bu görev en başında bir gönül işi ve bu görevde emeklilik diye bir kavram yok. Burada bulunan tüm hocalarımızın da çok iyi bildiği bu görevde ömür boyu elimizden geleni yapacağız” dedi. Konferansın ardından Şeyh Edebali Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa BAŞ’a plaketini Bozüyük Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa YÜRÜKCÜ takdim etti. Plaket takdiminin ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı YÜRÜKCÜ; “Bozüyük Belediyesi olarak ilçemizde camilerimizde yapmış olduğumuz çalışmalarımız ortadadır. Yoğun Programı nedeni ile aramızda bulunamayan Belediye Başkanımız Sayın Fatih BAKICI adına Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı kutlar, üstlendiğiniz bu kutsal görevde hepinize kolaylıklar dilerim” dedi.
Konferans ve plaket takdiminin ardından salonda bulunan misafirlere Bozüyük Belediyesi tarafından yemek ikramında bulunuldu.

camiler-ve-din-gorevlileri-haftasi-kutlama-yemegi-7

camiler-ve-din-gorevlileri-haftasi-kutlama-yemegi-3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.