DOLAR
32,5316
EURO
34,8575
ALTIN
2.429,81
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

ÇALIŞANLARA ZÜLME SON VERİLMELİDİR.

ZULÜM HAYATA GEÇİYOR, BİZDE TEPKİ GÖSTERİYORUZ
ÇALIŞANLARA ZÜLME SON VERİLMELİDİR.

Türk Sağlık Sen Eskişehir-Bilecik Şube Başkanı Hüseyin KARARMAN bir basın bildirisi yayınladı;

Bugün 20 Bin Aile Hekimi, 20 Bin aile sağlığı çalışanı olmak üzere 40 bin çalışan aile hekimliği sisteminde açıkça mağdur edilmektedirler.
200’e yakın görev ve sorumluluğu yetmezmiş gibi birde nöbete zorlanmaktadırlar. Türkiye Halk sağlığı Kurumu’nun 9 Aralık 2014 tarih ve 2014/33 sayılı genelgesi uyarınca, Cumarteside çalışacaksanız denilmiştir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Sayın Bakan Pazarda çalışacaklar diyerek aba altından sopa göstermektedir.
Sağlık Bakanlığı personel sayısı ve iş yükü konusunda başı sıkıştığında, hemen aile hekimlerini ve aile sağlığı çalışanlarını aklına getiriyor. Sağlıkta dönüşüm ile mahvettiği sağlık sisteminin faturasını aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına kesmeye çalışıyor.
Acillerde nöbet tutacak hekim ve sağlık personeli sayılarında sıkıntı çıkıyor, bakanlığın ilk aklına gelen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları. Oysa 4000’e yakın hekim, hekimlik görevleri ile uzaktan yakından ilgi ve alakası olmayan idari görevlerde istihdam ediliyor. Onlara nöbeti aklına bile getirmiyor.

Değerli Basın Mensupları;
Peygamber Efendimiz Bir Hadisi Şeriflerinde buyuruyorlar ki; Bir saat adaletle hükmetmek, bir sene ibadet etmekten daha hayırlıdır. Şimdi bakıyoruz bir saniye bile adaletli davranılmıyor. Adaletin terazisinin şaştığı, hakkın ve hukukun yerlere çalındığı, kul hakkına ise riayet edilmediği bir dönemi yaşıyoruz. Sözleşme imzalanırken sadece kendi işinizi yapacaksınız, nöbetler olmayacak denilen aile hekimliği sistemi, bugün her yerinden delik deşik edilmiş vaziyette duruyor. Bu haksızlıklara ve adaletsizliklere dur demek adına iş bırakan aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışanlarının yanındayız.

Genel Merkez yönetim kurulumuzun aldığı kararla ilk olarak 03 ocak 2015 cumartesi günü iş
bırakarak bu hukuksuzluğa bir kez daha tepkimizi dile getireceğiz. Yanlıştan dönülmesi çağrısında bulunacağız. Gereği yapılmaz ve bu nöbet uygulamasına son verilmezse yönetim kurulu kararımızla 10,17,24 ve 31 Ocak’ta da iş bırakacak ve tavrımızı devam ettireceğiz. Hakkını savunan ve iş bırakarak duruş gösteren tüm aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına teşekkür ediyorum. 3 ocak tarihinde yapılacak olan iş bırakma eylemimizden herkes kendine düşen dersi almalıdır. Aile hekimliği ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarına kulak verilmeli, talepleri yerine getirilmelidir.Halkımızdan eylemlerimizi hoş görmelerini ve desteklerini bekliyoruz. Burada 3 hatırlatma yapmak istiyoruz.

Bunun birincisi idarecilerdir ki iş bırakma sendikal bir haktır. Bizim Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda alınmış kararımız vardır. Soruşturma açmaya yeltenenler suç işleyeceklerdir. Böyle bir girişimde bulunanlar hakkında sendikal faaliyetleri engellemekten suç duyurusunda bulunacağız.
İkincisi burada bir hak ve hukuk mücadelesi varken sivil toplum kuruluşları ve yetkili MEMNUN- SEN’in niçin alanlarda olmadığını aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları iyi sorgulamalıdır. Göstermelik aldığı iş bırakma kararını sitelerinde yayınlayamanları Kendilerine yapılanlara ses çıkarmayan, Hakları için alanlara çıkmayanlardan,basın açıklaması dahi yapamayanlardan hesap sormalıdır. Memnun-sen deki üyeliklerini gözden geçirmelidirler.
Üçüncü hatırlatmada Sağlık Bakanlığı’nadır. Aile hekimliği sistemini mahvettiniz. İçinden çıkılmaz bir hale doğru sürüklüyorsunuz. Çalışanlara zulme son verin ve sistemi çalışanlar için zalimlik aracı olmaktan çıkarın.
Hepinize Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

 Hüseyin KARARMAN

 Türk Sağlık Sen Eskişehir-Bilecik

 Şube Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.