DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

ÇAĞATAY KARAAHMET MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI DUYURDU

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Başkanlığındaki milletvekili aday adayı tanıtım toplantısına mazereti dolayısıyla katılamayan CHP Bilecik Milletvekili Aday Adayı Çağatay Karaahmet, bugün il başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında 24 Haziran genel seçimlerinde CHP’den Bilecik milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletimiz tamam derse geri çekiliriz” cümlesi ile sosyal medyada başlayan Tamam-Devam oylamasının ardından  Karaahmet, basın toplantısına ”Tamam” diyerek başladı ve partililere seslenerek sizden de istiyorum; “tamam diyorsak bu iş bitmiştir” diyerek konuşmasına başladı.

24 Haziran seçimlerine CHP’nin çok yüksek bir iddia ile girdiğini belirten Karaahmet, devam eden hava ve kamuoyuyla beraber 24 Haziran’da iktidarın değişeceğini söyledi. Birinci veya ikinci sırada aday olmanın kendisi için farketmeyeceğini söyleyen Karaahmet, her koşulda Cumhuriyet Halk Partisi için çalışacağını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Bir seçim daha geldi çattı ve bizler CHP’nin başarısı için ve hatta daha ötesinde bu memlekete için, bu coğrafya için, bu topraklar için, bu topraklarda yaşamını hiçe sayarak toprağa düşüp bu kutsal topraklara karışanlar için, bu mücadeleye başkoyanlar için, Kuvâ-yi Milliye şehitleri için, Denizler için, Mahirler için, Hüseyinler için, İsmet İnönü için, Atatürk için bu yola çıktık. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleri isek, Cumhuriyet Halk Partisinin birer neferiyiz demektir. Dolayısıyla bize konulan kutlu yolda adımlarımızı sağlam, omuz omuza dayanışarak hep beraber topyekûn atmak zorundayız. Topyekûn bir mücadeleye girersek başarılı oluruz. Şu anda da Türkiye’de gelinen noktada bu dayanışmanın sağlanması şarttır. 24 Haziran’da yapılacak olan bu seçimler ülkem ve toprağa karışan insanlar için verilecek son mücadeledir. Bu farkındalığımızı sandığa yansıtmak zorundayız. İşte bu yüzden adayım. Cumhuriyet Halk Partisi benim ailem. Cumhuriyet Halk Partisi baba ocağım, anne ocağım. Bu partinin hemen her kadrosunda bugüne kadar yer aldım. Kendimi bildim bileli Cumhuriyet Halk Partisinin içerisindeyim. Bizim bu çizgide yanlış yapma şansımız yoktur. Ben her seçimde Cumhuriyet Halk Partisinden oy istedim, her seçimde Cumhuriyet Halk Partisi için mücadele ettim çünkü ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne inanıyorum. Çünkü ben Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanlarına inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin programlarına inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin gücüne inanıyorum. Mevcutta partimizdeki aday bolluğu partimizin zenginliğini gösterir. Biz bu seçimde Türkiye’de ikinci kez halk oyu ile Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisinin iddiası bu seçimde çok yüksek. Cumhuriyet Halk Partisi bu iddiayla ve bu havayla giderse, Cumhuriyet Halk Partisi hiç şüphesiz Sayın İnce Cumhurbaşkanı olacaktır ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacaktır. Birbirinden kıymetli 2 tane aday adayı arkadaşım var. Birinci veya ikinci sıra adayı olmak hiç önemli değil. Bundan önceki ön seçimde ikinci sıra çıkıp da Haziran seçimlerinde yaptığım mücadeleyi bir daha yapacağıma söz veriyorum. Türkiye’de her şey yolunda gidiyor diyorlar. Her şey yolunda gidiyorsa neden erken seçim yapıyorlar? Her şey yolunda değilse o zaman neden aynı kişi aday? Türkiye’nin geldiği nokta; ayrıştık. bölündük. Dış politikada bütün itibarımız bitti. Türkiye bir maceraya sürüklendi.  Sayın Genel Başkanımız çok zeki bir birliktelik sağladı. Türkiye’de olmaz denilen kutuplar, insanlar tepkilerini ortak bir zeminde ortaya koydular. İYİ Parti’den Saadet Partisi’ne, Demokrat Parti’ye kadar Türkiye kaygısında olan taraftır ama Türkiye kaygısında olmayan, kendi bekasını sağlamaya çalışan taraf, diğer taraftır.

Cumhuriyet Halk Partisinin kadroları her seçimde yaptığı gibi bu seçimde de sahaya inerek çok güçlü bir şekilde mücadele vereceklerdir. Eğer olur da ben milletvekili olursam andım olsun ki; bebeğinin cesedini sırtında taşıyan babanın, işsizlikten intihar eden öğretmenin hesabını soracağız. Geçinemeyen işçinin hesabını soracağız. Zengin ettikleri insanları, soydukları memleketin hesabını soracağız. Ben bu sebeplerden dolayı aday oldum. Parti olarak içimizde sıkıntılar olabilir ama bu partinin geleceği içindir. Hepimizi partiyi bir adım ileri taşıma sevdası vardır. Bütün aday adayı olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.

Aday adaylığı başvurumun öncesi Sayın Milletvekilimiz Yaşar Tüzün’ü de arayarak, parti büyüğüm olarak iznini istediğimi söyledim. İl ve İlçe Başkanımı da aradım. Hepsi başarılar diledi. Hepsine tekrar teşekkür ediyorum. Güzel günler göreceğimize inanıyorum. İyi günlerde Cumhuriyetçilerle halkın iktidarını kurup saadet içinde demokrasiyi yaşayacağız.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.