DOLAR
32,6078
EURO
34,8089
ALTIN
2.494,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

Çağatay Karaahmet: Kentsel Dönüşüm Olmayacak

Çağatay Karaahmet: Kentsel Dönüşüm Olmayacak

CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, partisinin aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, hükümete ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya yüklendi. Ayakkabı kutularından çıkan paralardan, operasyon yapan savcı ve polislerin kıyımına, Bilecik Belediyesindeki ihalelerden siyasi gündeme kadar bir çok konuyu değerlendirdi.

ADAYIMIZIN ARKASINDA KENETLENDİK
CHP’nin aday belirlemede anket yöntemini kullandığını ve anketlerde birinci çıkan Doktor Sungur Turan’ın aday gösterildiğini belirten Karaahmet, CHP’nin Turan’ın arkasında kenetlendiğini söyledi. Toplantıya katılan aday adayları Mehmet Seven ve Nevin Tan’a da teşekkür eden Karaahmet, birlik ve beraberlik içinde bu seçimi kazanacaklarını söyledi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAYACAK!
Cumhuriyet ve İstiklal Mahallelerinde yapılması planlanan ve 15 Ocak’ta başlanacağı söylenen Kentsel Dönüşümle ilgili konuşan Karaahmet, halktan yana ve halkla beraber siyaset yapacaklarını, halkın istemediği hiçbir şeyin olmayacağını belirterek, Kentsel Dönüşümün olmayacağına dair teminat verdi. Karaahmet: “Buradan şunun teminatını veriyorum, kentsel dönüşüm olayında ilgili mahallelerdeki yurttaşlarımızın bir tanesinin burnu kanamayacak, bir tanesinin tırnağına, tüyüne, kılına zarar gelmeyecek. Seçimi alır almaz ilk işimiz bu kentsel dönüşümü kaldırmak olacak. Çünkü Mülkiyet Hakkı anayasayla korunma altına alınmıştır. Herkesin hakkı temsil edilecek ve tapulardaki tedbirler kaldırılacak”
AMERİKAN FİLMLERİ GİBİ
Türkiye’de yaşanan hırsızlık ve yolsuzlukların Amerikan filmlerindeki ajanları aratır hale geldiğini, hükümetin olayın üzerine giden polis ve savcıları görevden alarak susturmaya çalıştığını belirten Karaahmet, “3 şeyle geldik dediler. Yolsuzluğu, yoksulluğu, yasakları kaldıracağız dediler. Ama hepsinin tam tersini yaptılar. Bizi kandırdılar, bu halkı Allah ile aldattılar. Din ile imanla bu insanların en temiz duygularını sömürdüler bunu da çok güzel ortaya koydular. Devletin bütün kurumlarını, yasamayı, yürütmeyi, yargıyı biranda tek başına bir kişide topladılar ve o kişiyi diktatör yaptılar” dedi.
ARADAKİ FARK 111
İktidarın Türkiye’yi kaosa sürüklediğini ve siyasi bir darbe yaşandığını belirten Karaahmet, Bilecik’te bu iktidardan kurtulmanın yolunun CHP olduğunu belirtti ve seçim sonuçlarının bunu net olarak ortaya koyduğunu söyledi. 2009 seçimlerinde CHP’nin 8 bin 756, AK Partinin 8 bin 867, MHP’nin ise 2 bin 936 oy aldığını hatırlatan Karaahmet, “MHP ile aramızdaki fark 5 bin 820, AKP ile aramızdaki fark 111. Şu anda Bilecik’te 33 bin seçmen var. Bunun 28 bini sandık başına gitse ve seçimi kazanma barajı 11-12 bin civarında olsa, 2 bin oyu mu 11 bin 12 bine taşımak kolay, yoksa 8 oyumu 11 bine 12 bine taşımak kolay. CHP tabanı partisinden vazgeçmez. Gerçekçi olalım Bilecik’te Belediye’yi almaya 1 adım yakınız, bu kadar net. Bir ilçe büyüklüğü kadar MHP’nin oy alması lazım. 3.000 oydan 11 bin oya yükseleceksiniz” diye konuştu.
SELİM YAĞCI NE YAPTI?
Bilecik’te bu güne kadar yapılanların altında CHP’nin imzası olduğunu, bunu yaparken de halka hesap verdiğini belirten Karaahmet, bunu örneklerle anlattı ve OSB’den otogara, mezarlıktan altyapıya kadar tüm hizmetlerin temelinde CHP imzası olduğunu söyledi. Otogar, Kent Ormanı, Küçük Sanayi Sitesi, Kayı Plazanın yerinin, Jandarma Tugayı, Belediye fırını ve bir çok hizmetin temelinde CHP olduğunu, bunların bir kısmının haraç mezat satıldığını söyleyen Karaahmet, yapılanların bir çoğunu iktidarın yaptığını ve Selim Yağcı’nın sahiplendiğini söyledi. Yapılanların tamamına yakının devlet bütçesi ile yapıldığını da kaydeden Karaahmet, “Peki Belediyenin bütçesi nereye gitti? Nereye harcandı? 10 yılda Belediye Bütçesinden ne yaptın? Bilecik’in önünü açacak bir proje yaptın mı? Önce bunun hesabını ver” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.