Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Bursa’da Pazaryeri 7.Boza Gecesi

Bursa Pazaryeri ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma Derneği geleneksel 7.Boza Gecesi düzenledi.

 

Bursa Osmangazi Belediyesi Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Yıldırım Salonu’nda düzenlenen geceye ilgi yoğun oldu. Yüzlerce kişi salonda oturacak yer bulamayınca ayakta kaldı.

Boza gecesi Mustafa Kavurmacı’nın şehitler için Kur-an tilaveti ve duası ile başladı.

Pazaryeri ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Bahri Turan, ”Son günlerde Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlara karşı birlik ve beraberliğimizi göstermek, gurbette yaşayan hemşehrilerimizi tanıştırmak ve kaynaştırmak amacıyla bu yıl 7.sini düzenlediğimiz boza gecesinde bir araya geldik. Bu gecenin düzenlenmesinde derneğimize destek olanlara teşekkür ediyor böyle güzel birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum” dedi.

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Suriye’de şehit olan askerlere rahmet dileyerek, son günlerde ülkeyi parçalamak isteyen, terör guruplarına ve oynan kirli oyunlara karşı bir ve diri olup tüm oyunları bozacaklarını ifade etti. Pazaryerinin nüfusu az fakat nüfuzu çok olan bir ilçe olduğunu dile getiren Başkan Yalçın,” İlçemiz çıkardığı bakan ve milletvekilleriyle gurur duyuyor. Bu akşam salonu dolduran hemşehrilerimle gurur duyuyorum. İlçemizde köyleriyle birlikte 11 bin kişi yaşarken sadece Bursa’da 25 Bin hemşehrimiz yaşıyor. Bizim her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Sizler bu birliği salonları doldurarak gösteriyorsunuz. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen dernek başkan ve yönetim kurulundaki arkadaşlar çok teşekkür ediyorum. Bizde Pazaryeri Belediyesi ve halkı olarak daima sizlerle bir olacağız beraber başaracağız Pazaryeri kazanacak” dedi.

Geceye CHP Bursa Milletvekili, Lale Karabıyık, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muhsin Özlüktür, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ergün,Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir, Bursa Büyükşehir Sosyal İşler Müdürü İbrahim Karaman,Ak Parti Yıdırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı,Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler,Ak Parti Pazaryeri ilçe Başkanı Mehmet Üstün,İl Genel Meclis üyeleri Mahir Küçük,Haluk Filizli,CHP Pazaryeri ilçe Başkanı Rıdvan Uğurlu, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Osmaneli, Kestel, Pazaryerililer Dernek Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri ile Pazaryerililer katıldılar.

Bursa mehterinin gösterisinin ardından Hilal Coşgun türküler söyledi. Programda son olarak dernek yararına yapılan çekilişle çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

vX2dj4 nj6VOM LZz7bZ 77nE6N PnW4lO BvQmaL o0WPXX l3G2qQ VPn59B

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.