DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Bugünün Küçüğü Yarının Girişimcisi

Bugünün Küçüğü Yarının Girişimcisi

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, çocuk ve gençlerine önem vermeyen bir toplumun geleceğinin olamayacağını belirterek, ”Çocuklarımızın fikir ve projeleri bizler için heyecan verici ve önemlidir” dedi.

Başkan Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çizgi Dışı Girişim işbirliğinde gerçekleştirilen ”Bugünün Küçüğü Yarının Girişimcisi” adlı proje kapsamında küçük girişimcilerle bir araya geldi.

Edebali İlkokulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa katılan Başkan Selim Yağcı, proje hakkında açıklamalarda bulundu.

”Çocuklarımızın fikir ve projeleri bizler için heyecan verici ve önemlidir” ifadelerini kullanan Başkan Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Bu proje kapsamında bizlere güvenerek, yavrularınızı teslim ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Ayrıca öğretmen ve öğrencilerimize de çok teşekkür ediyorum. Bu işe başlarken amacımız, çocukalarımızın bu yaşta kendilerine özgüven duymaları ve bulundukları ortama ilişkin fikir üretmelerini sağlamaktı. Bilecik Belediyesi olarak, çocuklarımızın fikirlerini daha rahat ortamlarda sunabilmeleri için gerekli alt yapı noktasında çalışmalarımız sürüyor. Böylece çocuklarımızın eğlenerek, fikirlerini ortaya koyma fırsatı bulabilecekler.”

ÇOCUK VE GENÇLERİNE ÖNEM VERMEYEN TOPLUMLARIN GELECEĞİ YOKTUR

Önümüzdeki dönemde çocuklar için güzel projelerinin olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Selim Yağcı, şöyle devam etti:

”Önümüzdeki dönemde projelerimiz arasında, ”Bilge evleri” çalışması var. Bu evlerde çocuklarımız hem araştırma hem de yeni projeler üretme fırsatı bulacaklar. Bilge evleri aynı zamanda bilim ve deney merkezleri olacak. Engelli çocuklarımıza ilişkin terapi merkezleri kuracağız. Böylece çocuklarımız hem sağlıklarına kavuşmuş olacak hem de eğitimlerini sürdürmüş olacaklar. Yine başka bir projemiz ise ”Trafik Eğitim Pisti” projemizi kısa zamanda uygulamaya koyacağız. Öte yandan çocuklarımızın hayatın her alanında bulunmaları noktasında önem verdiğimiz tiyatro oyunlarını her pazar çocuklarımıza sunuyoruz. Çünkü çocuklarına ve gençlerine önem vermeyen bir toplumun geleceği de olamaz. Onun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın fikir ve projeleri bizler için çok önemlidir. Çocuklarımızın yapmış olduğu bu projelerin her biri ayrı bir heyecan ve azim veriyor. Bu projelerin hiçbiri hayal değil ve yapılabilir. Bu anlamda ben emeği geçen bütün öğretmen, öğrenci ve çalışanlara teşekkür ediyor, başarılarının ve güzel projelerinin devamını diliyorum.

Konuşmanın ardından Başkan Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdür Vekili ve Proje Yöneticisi Hülya Eçen Çalışkan, Proje Eğitmenleri Tuğberk Seçkin ve Hamza Sönmez ile küçük girişimciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.