DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BU RAMAZANDA DA AYNI İFTAR SOFRASINDA BULUŞUYORUZ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da aynı iftar sofrasında tüm vatandaşlarımızla bir arada olacağımız için büyük mutluluk yaşıyoruz” dedi.

Başkan Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve büyük ilgi gören iftar programları hakkında yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi’nin, gerçekleştirdiği iftar programlarının mahallelilik bilincinin oluşması, komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi, birlik ve beraberliğin temini gibi birçok önemli ve güzel sonucunun olduğunu belirtti.

Açıklamasında, Ramazan ayının; birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve huzur ayı olduğuna vurgu yapan Başkan Selim Yağcı, şunları söyledi:

“Ramazan ayı, birçok kez belirttiğimi gibi birlik ve beraberlik ayıdır. Sevgi kardeşlik ve hoş görü ayıdır. Ramazan-ı Şerif paylaşma ve içerisinde birçok hikmetleri barındıran özel bir aydır. Biz de Bilecik Belediyesi olarak geçtiğimiz yıle farklı bir uygulama olarak ve bir ilki gerçekleştirerek hemşehrilerimizin gönül sofralarına ortak olmak istedik. ‘Mahallelerimizde insanımıza konuk olalım ve mahallelik bilincini oluşturalım ve yılda bir kez dahi olsa bir sofra etrafında buluşalım’ dedik. ‘Aynı ekmeği paylaşalım, konuşalım, dertleşelim’ dedik. Bu anlamda büyük ve mutluluk veren bir çalışma gerçekleştirdik. Hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bütün mahallelerimizdeki davetimize, iştirak ettiniz. Aynı sofrada buluşma imkanı bulduk.”

MAHALLE İFTARLARI KARDEŞLİĞİMİZİ ARTIRIYOR

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen mahalle iftarları buluşmasının önemine değinen Başkan Selim Yağcı, şöyle devam etti:

”Ramazan iftarlarında hemşehrilerimizle birlikte iftar açmanın iftiharını yaşıyoruz.  Sermayesi olmayan tek şey sevgidir. Karşımızdakine sermayesiz bir şekilde sevgi gösterdiğiniz zaman kesinlikle sevgi göreceksiniz. Birbirimizi sevelim ve sayalım. Küçük hatalarımızı hoş görelim. Birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirelim.  Gerek Bilecik olarak, gerek Türkiye olarak ne zaman bir ve beraber olduysak, sevgi ve saygıyı hakim kıldıkça önümüzde hiçbir engel olmadı.  Bir olalım, beraber olalım. İri olalım, diri olalım. Bu öğütler, bizlere atalarımız olan; Şeyh Edebali, Dursun Fakih ve Osmangazi ile Ertuğrulgazi’lerden kalma. Bu Ramazan ayında da Allah’tan birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirmesini, sloganımızda olan ”Hep birlikte daha iyiye ve daha güzele” gidebilmeyi niyaz ediyoruz.” dedi.

BELEDİYE KÜLTÜR SİTESİ’NDE HER AKŞAM İFTAR VERİLECEK

Başkan Selim Yağcı, ramazan ayı boyunca belediye kültür sitesinde iftar verileceğini belirterek, şunları kaydetti:

”Bilecik Belediyesi olarak Ramazan ayının verimli ve bereketli geçmesi için birçok aktivitemiz olacak. Örneğin, bayanlarımız için mahalle konaklarımızda mukabelelerimiz olacak. İftar öncesi tasavvuf musikilerinin seslendirileceği program olacak. İftarlarımızın sonunda camilerimizde, meşhur Osmanlı şerbeti ikram edeceğiz. Diğer yandan Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi’nde her akşam iftar verilecek. Bununla birlikte çocuklarımız için şişme oyun grubunda çocuklarımız hoşça vakit geçirebilecekler. Ayrıca iftar alanında belediye faaliyetlerinin anlatılacağı sunumlar ile vatandaşlarımız, hizmetlerimiz hakkında bilgi almış olacaklar.

KOMŞULARI BULUŞTURAN İFTAR PROGRAMI

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan iftar programlarının hangi mahallede, ne zaman gerçekleştirileceğine ilişkin program aşağıdaki gibidir.

Orhangazi Mahallesi: 4 Temmuz Cuma günü, Ali Ateş İlkokulu

İstasyon Mahallesi: 5 Temmuz Cumartesi günü, İstasyon Mahallesi Pazar alanı

Osmangazi Mahallesi: 6 Temmuz Pazar günü, TOKİ Spor Tesisi üstü

Ertuğrulgazi Mahallesi: 11 Temmuz Cuma günü, Edebali Stadyumu Ön kısım

Beşiktaş Mahallesi: 12 Temmuz Cumartesi günü, Cumhuriyet İlkokulu Bahçesi

İsmetpaşa Mahallesi: 13 Temmuz Pazar günü, İsmetpaşa Mahalle Konağı

Gazipaşa Mahallesi: 18 Temmuz Cuma günü, Osmangazi İlköğretim Okulu

Bahçelievler Mahallesi: 19 Temmuz Cumartesi, Mal hatun Okulu Bahçesi

Hürriyet Mahallesi: 20 Temmuz Pazar, 700. Yıl İlköğretim Okulu

Kadir Gecesi: 23 Temmuz Çarşamba günü, Şeyh Edebali Türbesi Meydanı

İstiklal Mahallesi: 25 Temmuz Cuma günü, Edebali İlkokulu Bahçesi

Cumhuriyet Mahallesi: 26 Temmuz Cumartesi günü, Cumhuriyet Meydanı

 

DSC_8057 DSC_8080 DSC_9748 DSC_9776

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.