DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bu kitabın benzeri dünyada yok

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kitap fuarında son sayfası yırtık kitabın yazarı Bilal Sami Gökdemir hayranlarına yeni kitabını imzaladı.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezindeki fuarda açıklamalarda bulunan Gökdemir, herşeyin bir araştırmayla başladığını belirterek, ” Bilim adamları 1 saat televizyon seyretmenin beyine verdiği zararı 7 saat bulmaca çözerek kapatılabileceğini söylüyor. Yani bu, şu demek; en basit haliyle televizyon seyretmek beyine zarar veriyor. Çünkü beyin, iki lobdan oluşuyor sol lob ve sağ lob olmak üzere. Televizyon seyretmek beyinin görüntüleme, şekillendirme, hareketlendirme işlevini gören sol lobuna olumsuz etkilerde bulunuyor.” dedi.
Bu anlamda ”Ne yapabiliriz?” düşüncesiyle yola çıktıklarını kaydeden Gökdemir, yaptıkları araştırmalar sonrasında kitap okumak, bulmaca çözmek ve matematik problemleri çözmenin insan beyninin sol tarafını çalıştırdığını gördüklerini. Dolayısıyla, kitabı, bulmacayı, matematiği bir araya getirdikleri 3’ü 1 arada bir proje çalışması yapmak istediklerini ifade etti.
Gökdemir, bunun üzerine 4 sene önce son sayfası yırtık olan bir kitapla( Şu saatte orada mıydın?) yola çıktıklarını ve kendisine ait ilk kitabında dünyada bir ilk olduğunu dile getirerek şunları söyledi:
İkinci kitapta (Madam Bravo- Hafrelri dğeişitr) kitabın arkasına bir şifre koyduk; Kazıma alanı, okuyucuya beyin fırtınası yaptırabilmek için. Son olarak ta ”Çok kullanılmış kalpler dükkanı” isimli kitapta, okuyucu ilk 300 sayfada kitabı okurken kendisine verilen bazı ip uçları var. Bu ip uçlarından yola çıkarak kilidin 3 haneli şifresini bulması gerekiyor. Şifreyi bulduktan sonra kitabı açıp son 60 sayfayı ancak bu şekilde okuyabiliyor. Böylece bizde okuyucuya sadece kitap okutmaktan ziyade aynı zamanda bulmaca ve matematik problemleri çözmesinde yardımcı olmuş oluyoruz.
Bilecik Belediyesi tarafından 4 – 14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen kitap fuarı kitapseverler tarafından gösterilen yoğun ilgi sebebiyle 27 Mart’a kadar uzatıldı.

 

DSC_1227 DSC_1240 DSC_1246 DSC_1256 DSC_1258 DSC_1170 DSC_1176 DSC_1177 DSC_1183 DSC_1196 DSC_1207 DSC_1208 DSC_1221

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.