DOLAR
32,5485
EURO
34,8870
ALTIN
2.438,19
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Bu Kadar Olmaz Esnaftan 1500-2000 ₺ İstiyorlar

Bu Kadar Olmaz Esnaftan 1500-2000 ₺ istiyorlar. Bilecik’te Google Benim İşletmem ve Google Haritalar’a kayıt işlemi için esnafların konu hakkındaki bilgisizliğinden istifade eden dolandırıcılar 1500-2000 ₺’ye gibi ücret talebinde bulunuyor.

Ödeme yapmazsanız işletmeniz kapanır veya silinir şeklinde uyarılarda bulunan dolandırıcılar, esnafın konu hakkındaki bilgisizliğinden istifade ederek afaki ücretler talep ediyor.

Bugün bilgi almak amacıyla haber sitemize ulaşan Bilecikli bir esnafımızı da bu konuda bilgilendirdikten sonra kamuoyunun da konu hakkında bilgilenmesi gerektiğini ve Bilecik’te faaliyet gösteren bir çok esnafın aynı durumla karşılabileceğini göz önünde bulundurarak bu haberi yapma gereği duyduk.

Esnaflarımızı bir kez daha bu konu hakkında bilgilendirmek gerekiyor. Google Benim İşletmem ve Google Haritalar kaydı Google tarafından ÜCRETSİZ olarak sunulan bir hizmettir.

google benim işletmem

Google’a ulaşılması biraz zor gibi görünse de emin olun ulaşılmaz değil. Fakat bu konuda Google yetkililerinin aslında bir Müşteri Hizmetleri Birimi oluşturarak anında destek sağlaması gerektiğini belirtmeden geçemeyeceğiz.

Telefonla sizi arayıp Google Benim İşletmem veya Google Haritalar kaydınızı yapacağını söyleyip oluşturulan mail adresi ile adınıza hesap açarak, Google’dan posta yolu ile gelen veya telefon araması sonucu bildirilen doğrulama kodunu kullanıp, hak talebinizi ellerine geçirip ücretsiz olan bu hizmet için sizden 300₺’den 1500 ila 2000 ₺’ye varan ücretler talep edilmesi halinde yapmanız gereken Google Benim İşletmem’den ihlal bildiriminde bulunmak veya doğrulanmış bir işletme profili ise İşletme Profilinin sahipliğini isteme gibi bir hakkınız bulunuyor.

Google Benim İşletmem İhlal Bildirimi Nasıl Yapılır?

Google Benim İşletmem üçüncü taraf politikalarını ihlal ettiğini düşündüğünüz üçüncü tarafları bildirmek için bu formu kullanın.

“Üçüncü taraf (3T)”, sahip olmadığı bir işletmenin Google Benim İşletmem’deki iş bilgilerini yöneten bir ajanstır. Dijital pazarlama ajansları gibi, müşterileri adına Google Benim İşletmem konumlarını yöneten tüm üçüncü taraflar (kişi veya kuruluş) bu politikalara tabidir. Google Benim İşletmem üçüncü taraflarından biriyle sorun yaşarsanız, Google’la iletişime geçmeden önce sorunu söz konusu üçüncü tarafla çözmeye çalışın.

Çözemezseniz, sağlanan iletişim seçeneklerini kullanarak bizi bilgilendirin. Ekibimiz, ihlal raporlarını inceleyebilir ve gerekirse, iyileştirilmesi gereken alanları doğrudan üçüncü tarafla birlikte ele alabilir. Üçüncü tarafların yol açtığı ihlallerle ilgili araştırmaların sonuçlarını paylaşmıyoruz.

Araştırmayı yürütmek için daha fazla bilgiye ihtiyaç duymadıkça, sizinle bu sorunla ilgili olarak iletişim kurmayacağız.

Not: Google, sizinle üçüncü taraf arasındaki sözleşmenin ihlali ile ilgili sorunlara müdahale etmez.

İhlalleri olabildiğince hızlı bir şekilde tespit edip çözebilmemiz için, istenen destekleyici bilgileri forma ekleyin.

Önemli: Kendiniz veya üçüncü taraf hakkındaki gizli veya hassas bilgileri eklemeyin.

Forma Ulaşmak için Aşağıdaki Bağlantıyı Tıklayın

Google Benim İşletmem İhlal Bildirimi

Google İşletme Profilinin Sahipliğini İsteme Nasıl Yapılır?

Bir İşletme Profilinin sahipliğini isteme

Bir Google İşletme Profili zaten doğrulanmışsa ve bu profili yönetme yetkisine sahipseniz geçerli profil sahibinden sahiplik isteyebilirsiniz. Hak talebinde bulunulan bir zincir profile erişmeyi deniyorsanız mekan yöneticisi olarak da doğrulanabilirsiniz.

Sahiplik talebinden sonra ne yapılması gerekiyor?

Sahiplik isteğinde bulunduğunuzda mevcut profil sahibinin yanıtlaması için 3-7 gün süre verilir. Google Benim İşletmem‘de oturum açarak veya onay e-postanızdaki bağlantıyı tıklayarak isteğinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

  • İsteğiniz onaylanırsa: E-posta ile bilgilendirilirsiniz ve İşletme Profilini Google Benim İşletmem‘den yönetebilirsiniz.
  • İsteğiniz reddedilirse: E-posta ile bilgilendirilirsiniz. Hâlâ profilde yapılacak düzenlemeler önerebilirsiniz. Ayrıca, isteğin reddedilmesine itiraz edebilirsiniz.
  • Herhangi bir yanıt almazsanız: 3-7 gün geçtiği halde bir yanıt alamadıysanız profili kendiniz için talep etme seçeneğiniz olabilir. Google Benim İşletmem‘de oturum açın ve kontrol panelinizde “Hak talebinde bulun” veya “Doğrula” düğmesi arayın.
    • (Profil için hak talebinde bulunma seçeneği görmüyorsanız profil sahipliğini kendinize aktarmaya uygun değilsiniz demektir.)

Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın

Google İşletme Profilinin sahipliğini isteme

Bu tip aramalarda arayan numaraları kayıt edip savcılığa yada BİMER’e ihbar edebilirsiniz.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.