DOLAR
32,5894
EURO
34,7907
ALTIN
2.422,92
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
29°C
Bilecik
29°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C

BŞEÜ’ye Rekor Yabancı Öğrenci

BŞEÜ’ye Rekor Yabancı Öğrenci. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, uluslararası bir üniversite olma yolunda attığı adımların meyvesini 2019-2020 eğitim-öğretim yılında almaya başladı.

Son 2 yılda ciddi yatırımların yapıldığı Üniversiteye bu yıl, Rusya, İran, Mısır, Kongo, Ürdün, Özbekistan, Yunanistan ve Filipinler gibi 26 farklı ülkeden 418 yabancı uyruklu öğrenci kayıt yaptırdı. Bu rakam, Üniversitenin bu yıla kadar kabul ettiği toplam öğrenci sayısından fazla olmasıyla dikkat çekti.

Yabancı uyruklu öğrencilerin lisans eğitimleri öncesi Türkçe eğitimi aldığı BŞEÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezini (TÖMER) ziyaret eden Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, Üniversitenin uluslararasılaşma hedefinin Üniversitenin 2017-2021 Dönemi Stratejik Planında ifade edildiğini, gelinen noktada Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin uluslararası platformlarda görünürlüğünün ve uluslararası düzeyde akademik rekabet imkânının arttığını belirttiği açıklamasında şunları kaydetti;

“Üniversitemizin bu hedef doğrultusundaki çalışmalarından başlıcaları; öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin yabancı dil yetkinliğini artırmak ve geliştirmek; Üniversitemizde tam zamanlı olarak çalışan uluslararası akademisyen sayısını ve niteliğini artırmak; Erasmus, Mevlana ve Farabi gibi öğrenci-akademisyen değişim programlarından en aktif şekilde yararlanmak; Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrenci sayısını ve geldikleri ülkelerin çeşitliliğini artırmak sayılabilir.

Üniversitemizin uluslararasılaşması adına burada dile getirdiğim her bir konuda ciddi çalışmaları oldu ve hâlen de olmaktadır. Bunlar içerisinde özellikle yaptığımız çalışmaların bir neticesi olarak uluslararası öğrencilerin artık BŞEÜ’yü tercih eder duruma geldiğini ifade etmek isterim. Söz konusu çalışmaları kurumsal bir zeminde gerçekleştirmek için 13 Ekim 2018 tarihinde “Yabancı Uyruklu Öğrenciler Birim Koordinatörlüğü’nü kurduk. İlk olarak Türkiye Maarif Vakfı ile bir protokol imzalayarak yurt dışındaki Maarif Vakfı bünyesinde bulunan okullarda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavının (BİL-YÖS) yapılmasını ve Üniversitemizin tanıtılmasını sağladık. Bu protokol kapsamında Vakfın Arnavutluk’ta düzenlemiş olduğu eğitim fuarına katılarak Üniversitemizi tanıttık.

Uluslararası Balkan Üniversitesi ile eğitimde işbirliği protokolü imzaladık. Çad Encemine Üniversitesi Rektörü ve Çad Büyükelçiliği yetkililerini Üniversitemize davet ederek Üniversitemizin Çad’da tanıtılması, BİL-YÖS sınavının yapılması ve nitelikli öğrencilerin Üniversitemize kazandırılması noktasında işbirliği protokolü imzaladık.

Şubat 2019’da Azerbaycan’a giderek Bakü Avrasya Üniversitesi, Azerbaycan Neft ve Kimya Enstitüsü, Bakü Hedef Lisesi ve “Özel YÖS” kursları ile işbirliğine giderek Üniversitemizin tanıtımını gerçekleştirdik.

Bunların dışında Türkiye’de yaşayan yabancı devlet temsilcileri ve öğrenci toplulukları (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu gibi) vasıtasıyla Üniversitemiz tanıtılarak bünyemizdeki uluslararası öğrenci sayısını ve öğrencilerimizin geldiği ülke çeşitliliğini artırmaya çalıştık. Ne sevindirici ki tüm bu çalışmalarımızın meyvesini 2019-2020 eğitim-öğretim yılında almaya başladık. Bu eğitim yılı başında Üniversitemize başvuru yapan uluslararası öğrenci sayısı 5200 olmuştur. Neticede ciddi bir inceleme ve eleme yapılmış ve 418 öğrenci Üniversitemiz bölümlerine ve programlarına kaydını yaptırmıştır.

Türkçe yeterliliğe sahip olmayan uluslararası öğrenciler, yine bu dönemde kurduğumuz Türkçe Öğretim Merkezinde (TÖMER) bir yıl Türkçe hazırlık görmeye başlamışlardır. Böylece Üniversitemizin uluslararasılaşması adına koyduğu hedeflere bir bir ulaşmaya başladığını ve söz konusu ivmenin giderek artacağını belirtmek isterim.

Uluslararası öğrencilerimizin Bilecik’te ve Üniversitemizde en iyi şekilde misafir edileceğini düşünüyorum. 26 farklı ülkeden gelen öğrencilerimizin Üniversitemizden ve şehrimizden duyacağı memnuniyet, Üniversitemizden ayrıldıklarında Bilecik’imizin ve Üniversitemizin en iyi şekilde tanıtılmasında da etkili olacaktır. Hedefimiz 2023’te 2000 uluslararası öğrenciyle, hedeflediğimiz 20.000 genel öğrenci sayımızın %20’sine ulaşmaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.